Iordache: Mi se pare o mare jignire adusă cetățenilor din Drăguțești

Președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a vorbit luni seara la Tele 3 despre gestul primarului din Drăguțești, care a fost prezent în conferința de presă a altui partid. Mesajul a fost unul destul de dur, chiar dacă primarul Ion Dumitru Popescu a susținut că nu are de când să plece din ALDE.

Reporter: Cum vedeți participarea unui primar ALDE la conferința PSD? Mai funcționează alianța?

Ion Iordache: Domnul primar ne-a spus nouă că a apreciat că, dacă le va mulțumi public liderilor PSD pentru ceea ce ar urma să facă, l-ar și ajuta. Așa i-au promis, iar atunci dumnealui, ca să poată să își ducă la îndeplinire niște promisiuni, a venit și i-a lăudat în conferință de presă. Asta s-a întâmplat. Așa ne-a argumentat nouă.

Rep.: Nu era vorba de proiecte, chiar i-a mulțumit domnului Weber pentru ajutorul pe care i l-a acordat pentru introducerea rețelei de gaze.

I.I.: Hai să ne înțelegem. Nu a introdus nicio rețea de gaze, este doar un acord pe care l-au primit foarte multe comune și îl primește orice comună, pentru că pe lege poate să obțină acordul oricare dintre autoritățile publice locale. Numai că, până la finanțare mai este mult. Nu există în momentul de față o sursă de finanțare pentru așa ceva. Dumnealui speră ca în momentul în care se va da drumul la un program care să finanțeze rețele de gaze, să fie introdus. Asta a fost tot. Nu există un proiect, nu există o finanțare. (...) Acestea sunt poveștile pe care i le-a vândut domnul Weber, acum, dacă el așa consideră că trebuie să abordeze relația cu autoritățile județene, asta e strategia pe care o are, ce putem să zicem?

Rep.: În condițiile astea, dvs. ce credeți, mai funcționează alianța dacă vă luați primari unii de la alții?

I.I.: Eu am spus de când am venit că nu a funcționat niciodată alianța, nu există o alianță la Gorj. PSD-ul, la fel ca în toată țara, pe ei în interesează doar interesele lor, doar pentru a mai fura niște voturi. Știți că acum patru ani au dat o lege prin care au luat primarii peste noapte. E ceva normal pentru ei. Se știe că așa au procedat întotdeauna și se vede și în sondaje, pentru că ei aproape au ajuns la jumătate din scorul electoral pe care l-au avut acum doi ani, iar doi am dublat, datorită abordării noastre serioase și a liderilor de la centru. ALDE este singurul partid care și-a dublat rezultatul în sondaje, până în momentul de față.

Rep.: Nu sunteți la putere împreună, nu decondați și chestiunile bune și pe cele rele împreună?

I.I.: Noi susținem un guvern pentru că dorim ca țara să aibă stabilitate, nu înseamnă că suntem noi responsabili pentru prostiile pe care le fac ei. Noi am tras semnale de alarmă de fiecare dată, în sensul că nu este în regulă ce se întâmplă, cu taxele care s-au pus producătorilor de energie. Și astăzi a ieșit președintele Tăriceanu și a spus că se va bate pentru eliminarea acelei taxe de 2% pusă producătorilor de energie pe bază de cărbune. (...)

Rep.: Ați avut o poziție tranșantă la adresa primarului de la Drăguțești, ați afirmat că a avut tot timpul piciorul în tabăra altor partide și i-ați cerut să-și asume deschis o eventuală trecere la PSD.

I.I.: Da, nu am fost de acord niciodată cu genul în care abordează el lucrurile. A fost obișnuit din vremea în care era bodyguardul fostului primar de la Drăguțești sau al primarului Robert Filip când avea club, așa a fost el tot timpul, când a simțit oameni puternici, a încercat să fie pe lângă toți. Știm foarte bine cum l-a făcut cetățean de onoare pe Boza. Cum să-l faci cetățean de onoare la Drăguțești pe cineva care nu are nicio legătură cu județul ăsta? Era de un an managerul CEO și l-a făcut cetățean de onoare. Ce legătură avea cu acea comună? Mi se pare o mare jignire adusă cetățenilor din Drăguțești, să faci cetățean de onoare pe cineva care nu are nicio legătură, doar pentru a-și face o relație cu el. Nu poți să joci la șapte capete și să pari om serios.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 2,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: