Alo, e nevoie de întăriri!

Eşecul, dar mai ales jocul echipei sale de la Galaţi l-au pus pe gânduri pe Ionuţ Badea. Tehnicianul pare conştient de minusurile pandurilor şi cere de urgenţă întăriri. Cel puţin un mijlocaş şi un atacant vrea Badea care se vede nevoit să se descurce fără vedetele din sezonul trecut Răduţ, Emmanuel Kone şi Voiculeţ.

Construită practic pe scheletul defunctei Internaţional Curtea de Argeş, actuala trupă a pandurilor trece prin momente grele. Rezultatul, 0 la 2 dar mai ales jocul fără orizont al echipei sale de la Galaţi i-au ridicat serioase semne de întrebare lui Ionuţ Badea. Tehnicianul argeşean nu uită că anul trecut echipa sa a terminat la doar 2 puncte deasupra retrogradării şi de atunci a mai şi pierdut cel puţin 3 jucători de bază! În schimb au fost adăugaţi în lot doar cei 8 jucători din vechea gardă a pandurilor din care numai Cardoso, Hidişan, Orac şi Stromaier au prins echipa în primele două etape. Invitat duminică seara la emisiunea Recursul Etapei, Badea s-a plâns că e nevoit să se descurce fără Răduţ şi Voiculeţ plecaţi la Steaua, dar şi fără Emmanuel Kone, ivorianul revenit în această vară la CFR Cluj. În plus alţi doi titulari ai Interului din sezonul trecut, Frăsineanu (34 de ani) şi Daniel Stan (32 de ani) au fost refuzaţi de Pandurii pe motiv că sunt prea bătrâni. Badea recunoaşte totodată că mai are mult de lucrat şi la omogenitatea lotului. „Avem în continuare ce-i drept probleme de omogenitate dar e normal să fie aşa. Jucătorii pe care i-am păstrat din vechea echipă a pandurilor se antrenează doar de câteva săptămâni cu noi şi o să mai dureze până când se vor integra total în echipă. Deşi sezonul trecut am reuşit să ne salvăm de la retrogradare să nu uităm că de atunci şi până acum am pierdut 5 jucători. E greu de suplinit absenţa lor, dar sper să ne descurcăm cu ce avem la dispoziţie”, a declarat Badea, completat de preşedintele Pârvulescu: „Aşteptăm ca jucătorii păstraţi de la Pandurii să ajungă repede la forma maximă şi atunci cu siguranţa vom fi mai puternici!”

„Vreau întăriri!”

Acestea sunt însă doar declaraţiile oficiale. Ionuţ Badea încearcă să fie diplomat şi să nu-şi atace jucătorii în presă. După meciul de vineri de la Galaţi însă a discutat intens cu cei din conducere şi le-a cerut de urgenţă câteva întăriri. Tehnicianul nu e nici pe departe mulţumit de subţirimea valorică a lotului său şi vrea neapărat un atacant, un mijlocaş de bandă stângă şi un mijlocaş de creaţie, ultimul să suplinească plecarea subită a lui Voiculeţ la Steaua. Nici apărarea însă nu pare să mai fie aşa solidă. La Galaţi fundaşii s-au întrecut în gafe, campion la acest capitol fiind căpitanul Pintilii care l-a scăpat din marcaj pe Pena la primul gol şi l-a busculat în careu pe Râpă fără însă ca arbitrul Balaj să acorde penaltyul cuvenit. Fanii deja suspină după fostul căpitan Alin Chibulcutean care e nevoit etapă de etapă să privească meciurile din tribună.

Analiza lotului

Vom încerca în rândurile următoare să facem o scurtă analiză a lotului pandurilor pe fiecare compartiment:

Portari:Aici Pandurii stau cel mai bine. Îi au pe Marius Popa şi portughezul Pedro Mingote, cei doi creând unul dintre cele mai solide cupluri de goalkeeperi din ţară şi asta în ciuda ezitării lui Popa de la golul secund al gălăţenilor.

Fundaşi: Posesori ai unei defensive beton în sezonul trecut cu Martinovic şi Chibulcutean în centrul apărării, Pandurii par acum să fie în regres. Deşi în faţa Urziceniului s-au descurcat admirabil, la Galaţi fundaşii pandurilor şi-au dovedit limitele. În banda dreapta Matei pare încă necopt la cei doar 20 de ani ai săi şi a fost deseori surprins în atac. În centru ivorianul Viera a avut o evoluţie bună până acum însă colegul său Pintilii a fost „oaia neagră” a echipei la Galaţi şi i-a făcut pe mulţi să rostească numele căpitanului izgonit în tribună, Chibulcutean. Pe banda stângă a rămas Cardoso, brazilianul fiind acelaşi jucător puternic din sezonul trecut dar care are momente când greşeşte copilăreşte.

Mijlocaşi: Un capitol cu plusuri şi minusuri pentru gorjeni. Dacă în centru „închizătorii” Nasser şi Nistor şi-au făcut treaba până acum, Pandurii par să sufere pe benzi. În partea dreaptă Băcilă nu are concurent până la revenirea lui Hidişan astfel că evoluţiile sale sunt neconvigătaore. Pe stânga este însă „buba” cea mare. În lipsa unui jucător de picior stâng de valoare Badea i-a încercat acolo deja pe Hidişan şi Orac, fără succes însă. Cum Grecu pare departe de pretenţiile Ligii întâi e clar că e nevoie de o „plombă” acolo. O problemă serioasă ar fi şi pe postul de coordonator de joc, acolo unde după plecarea lui Voiculeţ la Steaua, gorjenii au rămas descoperiţi. În concluzie ar fi nevoie de cel puţin un transfer la mijlocul terenului.

Atacanţi: Ca şi în sezonul trecut, atacul rămâne „călcâiul lui Ahile” pentru panduri. Badea are acum doar 3 vârfuri apte de joc: Apostu, Antohi şi Stromaier, ultimii doi de o valoare îndoielnică însă pentru liga întâi. O soluţie aici ar fi şi Adrian Iordache însă acesta nu şi-a rezolvat încă problemele contractuale cu fosta sa echipă FC Argeş. Cum la Daniel Stan, Tilincă şi Arrieta s-a renunţat, Pandurii încearcă să aducă cel puţin un atacant după ce negocierile pentru Paul Batin de la CFR Cluj au eşuat. În caz contrar suporterii ar putea avea parte de un nou sezon de secetă la fel ca anul trecut când Pandurii au bătut toate recordurile negative după ce au reuşit să înscrie doar 19 goluri în 34 de etape!

Fără achiziţii ne îndreptăm iar spre liga 2 !

În concluzie Pandurii par a avea unul dintre cele mai subţiri loturi din prima ligă. În aceste condiţii trupa lui Ionuţ Badea pare deja una din principalele candidate la retrogradare alături de Victoria Brăneşti sau FCM Tg Mureş. Rămâne de văzut cât va fi dispus să investească acum în transferuri bossul Condescu pentru a nu ajunge din nou în situaţia de fi nevoit să cumpere un loc în prima ligă în vara anului viitor.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: