Alpredi vrea stațiune balneară la Glogova

Primarul din comuna gorjeană Glogova vrea să facă în zonă o bază de tratament sau cel puțin o stațiune turistică. Când face aceste afirmații, Gheorghe Alpredi se bazează pe faptul că în zonă s-a descoperit un noroi care ar avea efecte curative, iar dacă acest produs are și proprietăți termale în mod sigur aici se va face o bază de tratament sau o stațiune turistică.

Gheorghe Alpredi vrea să-și facă localitatea cunoscută. La aproximativ un an de când a preluat frâiele localității, edilul caută soluții pentru a-și promova comuna, dar și pentru a crea locuri de muncă. Dacă la Cheile Glogovei s-a descoperit un noroi cu efecte curative, primarul vrea să profite de acest lucru și să caute investitori care să dezvolte aici o bază de tratament sau o stațiune turistică. Șansele de reușită în acest proiect ar fi mult mai mari dacă noroiul ar avea și proprietăți termale.

Gheorghe Alpredi a luat legătura cu o firmă care să facă în zonă cercetări mai amănunțite. „Sper ca la punctul numit Cheile Glogovei, unde știu că există un noroi curativ, să găsim și un noroi cu efect termal. Dacă se întâmplă acest lucru, aici se poate face o bază de tratament sau măcar o stațiune turistică.  În felul acesta se vor crea și ceva locuri de muncă în zonă. Deocamdată am decis să facem un foraj în zonă și să ducem noroiul la analize. Suntem în tratative cu o firmă care și-a luat și autorizație de explorare a solului”, a declarat primarul Alpredi.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: