Alt gorjean care a făcut puşcărie degeaba! Deocamdată!

În plină Săptămână a Patimilor, un gorjean acuzat că ar fi ademenit o fată de 10 ani pentru a-şi satisface fanteziile sexuale, pentru care a şi fost arestat o perioadă de timp, a fost acum găsit nevinovat. Instanţa de judecată l-a achitat pe acesta şi tot ce îi mai rămâne omului este să spere că şi la Curtea de Apel Craiova verdictul va fi neschimbat, asta în timp ce rudele minorei încă mai speră să li se facă dreptate.

Nicolae Nicolescu are aproape 57 de ani şi este din Padeș, în vara lui 2013 el fiind ridicat de poliţişti de acasă şi încătuşat, după ce rudele fetei de 10 ani s-au plâns că acesta ar fi încercat să îşi bată joc de ea. Omul a negat, dar în telefonul său au fost găsite poze şi cu alţi copii din sat, dezbrăcaţi în timp ce îşi făceau baie în curte, vara, ca la ţară, la lighean, bărbatul fiind şi el  sumar într-o serie de fotografii, despre care a spus că erau făcute tot în timpul sezonului cald şi că era firesc să nu stea cu prea multe haine pe el.

O plângere depusă de rude ale fetei a dus la încătuşarea lui Nicolescu, minora pe care ar fi corupt-o sexual nefiind dezvoltată complet din punct de vedere al intelectului, ea având gândirea unui copil de 5-6 ani, nu de 10. Rudele au susţinut că bărbatul ar fi ademenit-o pe fată la el în gospodărie şi acolo i-ar fi făcut şi poze deocheate, dar şi că el s-ar fi dezbrăcat în faţa ei pentru a o abuza. Ancheta declanşată de poliţişti la vremea respectivă a dus la reţinerea şi, ulterior, arestarea preventivă a lui Nicolescu, acesta stând în spatele gratiilor vreo jumătate de an.

A urmat achitarea

La începutul anului trecut, odată cu intrarea în vigoare a noii legislaţii penale, Nicolae Nicolescu a fost lăsat în libertate, fiind pus sub control judiciar. Practica judiciară arată că la atâtea luni de arest preventiv bărbatul risca cel puţin o condamnare cu suspendare, dar judecătorul de caz nu a avut probe nici măcar pentru aşa ceva în dosar, ieri magistratul decizând achitarea inculpatului pe motiv că fapta nu există. „Achită inculpatul Nicolescu Nicolae, pentru săvârşirea infracţiunii de corupţie sexuală. (…) Respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Cojocaru Denisa”,  a stabilit Judecătoria Motru.

Avocatul pe care Nicolescu l-a avut la proces, Ion Curelea, din Baroul Mehedinţi, spune că bărbatul a obţinut punerea în libertate în momentul în care a trecut fără probleme proba detectorului cu minciuni, judecătorul de caz neavând probe pentru a-l mai ţine în spatele gratiilor şi nici ca să pronunţe acum o eventuală condamnare a acestuia. „Existau dubii mari încă de la momentul trimiterii rechizitoriului către instanţă. El a trecut testul poligraf, iar o condamnare a sa doar pe supoziţii nu putea fi dată. Minora a fost manipulată permanent de rude ale sale, dar chiar şi aşa consider că dosarul a fost trimis prea uşor la instanţă. Lipsa unor probe certe, nu pe baza unor supoziţii, a dus la acest verdict”, ne-a explicat avocatul mehedinţean.

Era singurul arestat preventiv de Parchetul Motru

Procurorii motreni, cei care au instrumentat dosarul, au posibilitatea să declare apel la sentinţa dată ieri, dosarul instrumentat de aceştia în 2013 fiind unul dintre cele câteva mai „dificile” pe care le-au avut în lucru. Activitatea Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru a fost criticată şi într-un raport al Inspecţiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, care a constatat după o verificare în teren că în 2013 şi 2014 activitatea procurorilor de aici a fost una slabă. Raportul evidenţia la acest capitol şi modul prin care procurorii motreni au reuşit să crească în 2014 de 4 ori numărul arestaţilor preventiv, adică de la 1 la 4. După cum se vede acum, singurul arestat preventiv din 2013 a fost achitat de instanţă din lipsă de probe!!!

Vizualizări: 303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: