Alunecările de teren de la Samarineşti au stagnat

Vremea pare să fie de partea locuitorilor din satul Valea Bisericii al comunei Samarineşti. Ploile s-au oprit, iar alunecările de teren nu au mai înaintat.

Zona rămâne în continuare una de risc, iar autorităţile locale o monitorizează. Deşi pericolul nu a trecut, ei speră ca pământul să se stabilizeze. Autorităţile locale încep să lucreze la documentaţia necesară pentru obţinerea de ajutoare financiare. „Mulţumim lui Dumnezeu că s-au oprit ploile. Pentru moment să spunem că nu au mai apărut modificări ele solului, pământul s-a stabilizat oarecum. Sperăm să nu mai plouă şi alunecările de teren să nu mai înainteze. Trebuie să facem şi documentaţia pentru a obţine bani să stopăm alunecările dar şi ajutăm şi familia care a fost evacuată, după ce locuinţa le-a fost afectată în totalitate”, a spus Gheorghe Jianu, viceprimar comuna Samarineşti.

O comisie din cadrul Prefecturii Gorj, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, şi de la Consiliul Judeţean s-a deplasat la faţa locului şi au întocmit un plan de măsuri pentru zona respectivă. Este indicat ca cetăţenii comunei să nu pătrundă în zona unde s-au produs alunecările de teren, existând pericolul să se accidenteze.

La Samarineşti o gospodărie a fost afectată în totalitate, şase persoane au fost evacuate, iar o fermă este încă în  pericol.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: