Un drum din Dragoteşti recent asfaltat, aproape distrus de malul de pământ

Nu numai comuna Samarineşti este afectată de alunecările de teren ci şi comuna Dragoteşti. Aici un drum este în pericol de a se rupe, iar autorităţile locale se zbat să facă rost de fonduri pentru a stopa acest fenomen. Tot la Dragoteşti, alunecările de teren care s-au produs în urmă cu câţiva ani continuă să ameninţe trei gospodării. Deşi aici au început lucrările de consolidare a dealului, localnici spun că terenul încă alunecă.

Alunecările de teren dau bătăi de cap şi autorităţilor locale de la Dragoteşti. Un drum care a fost finalizat în toamna anului trecut şi care a costat bani grei este în pericol de a se rupe din cauza alunecărilor de teren. Este vorba de drumul comunal care face legătura între comuna Dragoteşti şi Negomir. Nu numai acest drum este în pericol ci şi trei gospodării din comuna Dragoteşti. „Drumul comunal ce leagă Dragoteşti de Negomir este în pericol de a se rupe din cauza alunecărilor de teren care au ajuns până lângă el. Şi alte trei gospodării din Dragoteşti sunt în pericol. Aici se lucrează la consolidarea dealului. Noi am anunţat autorităţile judeţene, Prefectura şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă”, spune secretara primăriei Dragoteşti.

Unul din proprietarii caselor aflate în pericol susţine că s-au alocat foarte mulţi bani pentru consolidarea dealului. Deşi lucrările de aici nu au fost finalizate, şi încă se lucrează, pământul încă alunecă. „ Pericolul nu a trecut şi încă mă tem pentru siguranţa casei. Din câte am înţeles eu s-au alocat foarte mulţi bani pentru consolidarea acestui deal, dar din câte am înţeles eu ce fac ei acum aici nu face parte din proiect, este doar o stopare de moment a alunecărilor. Eu sper din tot sufletul să nu fie nişte lucrări superficiale şi să fie pentru viitor, nu doar pentru moment”, spune Gheorghe Lupulescu.

Autorităţile locale din Dragoteşti încearcă din răsputeri să facă rost de fonduri pentru a stopa alunecările de teren care afectează drumul Dragoteşti- Negomir.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: