Adina Gălăţeanu realizează machetele clădirilor din judeţ

Clădirile reprezintă o curiozitate pentru eleva Adina Gălăţeanu, care vrea să le descopere toate secretele prin reprezentarea lor în miniatură. Şi nu este simplu deloc ceea ce şi-a ales pentru că acestea sunt realizate din beţe de chibrituri. Pentru macheta Colegiului Tehnic „Ion Mincu” a folosit nu mai puţin de 300 de duzini de chibrituri. Dar a meritat efortul pentru că lucrarea sa a fost premiată în cadrul unui concurs naţional. În tot ce face o ajută şi matematica, Adina participând anul trecut la olimpiada naţională de matematică.

Adina Gălăţeanu este elevă în clasa a XII-a la specializarea Tehnician Proiectant CAD la „Ion Mincu“. Realizarea machetei colegiului în care studiază a reprezentat pentru Adina o provocare, iar pe viitor are planuri mari legate de machetele arhitecturale. „A fost o muncă titanică. Am realizat totul în trei săptămâni, în apropierea concursului. Iniţial am vrut să fac un mozaic, dar între timp am renunţat la această idee. Am ales să realizez macheta liceului din beţe de chibrit pentru că ştiam că nimeni nu o să participe la concurs cu aşa ceva. În trei săptămâni am folosit peste 100 de duzini de chibrituri”, spune eleva. Deşi această muncă presupune multă migală, răbdare, vedere în spaţiu şi multă atenţie. „Dacă toate acestea sunt reunite este imposibil să nu reuşeşti să duci la bun sfârşit tot ce îţi propui. Proiectele mele viitoare se vor axa tot în această direcţie, a machetelor arhitecturale. M-a impresionat foarte mult o biserică pe care am vizitat-o în timpul unei călătorii în Italia, San Gabriele. Am multe fotografii a lăcaşului de cult şi intenţionez cât mai curând să realizez macheta acestei biserici”, spune Adina. Chiar dacă nu va fi o muncă uşoară pentru că vor trebui reprezentate în amănunţime toate detaliile sanctuarului, Adina nu renunţă la visul ei. „Va fi următoarea mea machetă din chibrituri. Nu mai cunosc pe nimeni care să facă acest lucru aici. Îmi place şi arhitectura mănăstirilor Lainici, Tismana, Prislop”, relatează aceasta.

Caricaturizează personaje din showbiz

Tot timpul a fost atrasă de artele plastice. Consideră că pentru artă este nevoie de timp şi atenţie. „În timpul liber pictez icoane pe sticlă sau pe pânză şi caricaturizez diferite personaje din showbiz şi din viaţa de zi cu zi, pe care le întâlnesc pe stradă. Sunt anumite chipuri pe lângă care trec şi care îmi rămân în memorie pentru totdeauna. Pe acestea trebuie să le imortalizez într-un fel”, povesteşte tânăra. Adina spune că prima dată a început să picteze pe sticlă în clasa a VIII-a, când era elevă la Şcoala din Tismana.

Adina spune că îşi va urma visul de a proiecta clădiri moderne pentru oameni alegând o facultate de arhitectură.

Vizualizări: 341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: