Amânare pentru Luminița Popescu în procesul cu UCB

Fostul rector al Universității “Constantin Brâncuși” încă se luptă în instanță să revină pe acest post. De mai bine de patru ani, Luminița Popescu încearcă să demonstreze în fața judecătorilor că a fost revocată pe nedrept.

Judecătorii de la Tribunalul București, acolo unde se judecă procesul deschis în 2018, au decis, luni, să amâne pronunțarea în acest dosar. „Amână pronunțarea la data de 24.05.2022”, au transmis magistrații.

Anul trecut, Luminița Popescu a obținut o hotărâre definitivă prin care a anulat ordinul Ministerului Educației, prin care a fost revocată din funcție. Cu toate acestea, nu a revenit în fruntea universității din Târgu Jiu pentru că reușita în instanță a venit abia după ce UCB a organizat concurs pentru alegerea rectorului și a fost ales, în această funcție, Sorin Purec. În această primăvară, și el a fost introdus în această cauză și Luminița Popescu speră să câștige acest proces ca să revină pe funcție.

În 2017, a fost revocată din postul de rector al UCB după ce a intrat într-un conflict deschis cu președintele Senatului universitar de la acea vreme, Adrian Gorun. Între timp, acesta a renunțat la funcția de conducere în favoarea fiului său, Horațiu Gorun. A declarat că și conflictul cu fostul rector și reclamațiile venite de la acesta ar fi cântărit mult în luarea decizii de a se retrage din fruntea Senatului UCB.

Vizualizări: 2,167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: