Ambasadorul Marii Britanii a promis noi angajări la Ţicleni

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, a fost prezent ieri la Ţicleni în cadrul unei vizite la Petrofac. Cum era şi firesc, acesta a fost întâmpinat de reprezentanţii companiei în stil tradiţional, cu pâine şi sare românească. Harris a făcut referire în timpul vizitei la importanţa investiţiei făcute de Petrofac la Ţicleni şi promite şi alte locuri de muncă în cadrul companiei. Ion Ungureanu, primarul din Ţicleni, a absentat însă de la întâlnire.

Vizita ambasadorului Marii Britanii, Martin Harris, s-a desfăşurat într-un cadru restrâns, la eveniment fiind invitaţi doar reprezentanţi ai companiei englezeşti şi câţiva primari din localităţile în care firma desfăşoară activitate. Dintre aceştia, doar primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu şi subprefectul Marcel Romanescu au onorat invitaţia.

Ambasadorul Harris vrea prelungirea contractului

Aflat pentru prima dată în judeţul Gorj, Martin Harris a vorbit despre importanţa investiţiei britanice la Ţicleni fiind convins că parteneriatul va avea viaţă lungă. „Este o investiţie măreaţă. După numai un an de colaborare, realizez că toate caracteristicile britanice au fost implementate cu succes la Ţicleni. De aici şi un rezultat foarte bun al companiei, rezultat care sperăm noi să fie şi peste 25 de ani”, a declarat Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti. Parteneriatul dintre Petrofac şi Petrom a fost semnat anul trecut în noiembrie pe o perioadă de 15 ani cu posibilitate de prelungire de încă 10 ani.

Compania britanică are 1.000 de angajaţi la Ţicleni, iar reprezentanţii Petrofac spun că există perspectivele unor noi angajări. Tot anul viitor sunt programate şi noi investiţii. „Este o companie multinaţională a cărei activitate principală este extragerea de ţiţei. Sigur că angajările sunt un scop al nostru. De fapt, pentru anul viitor avem în plan săparea a 10 sonde noi ceea ce presupune şi noi locuri de muncă. Vizita excelenţei sale este o recunoaştere a companiei în sine de guvernul Marii Britanii ca fiind una dintre cele mai mari şi mai eficiente companii”, a declarat George Popescu, Well Op manager.

La întâlnire a fost şi subprefectul Marcel Romanescu. „Este o investiţie majoră ţinând cont numai de fondurile pe care această firmă le varsă la bugetul local. Sperăm să-i putem convinge să rămână mult mai mulţi ani la noi mai ales că au în plan noi angajări”, a declarat Marcel Romanescu.

ABSENŢĂ

De la eveniment a lipsit chiar primarul localităţii Ţicleni, Ion Ungureanu. Reprezentanţii Petrofac au menţionat că „este posibil ca domnul primar să fi avut alte priorităţi”. Primarul Ungureanu nu a fost găsit pentru a explica absenţa, deşi surse spun că motivul absenţei a fost dat de problemele de sănătate.

„Petrofac-ul rămâne marea mea dragoste. Aici se pune accent pe disciplină colegialitate. Am lucrat mulţi ani în domeniul petrolului şi este o onoare vizita excelenţei sale la Ţicleni. Sunt mândru că o să fac o poză cu domnul ambasador”

 Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti. 

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: