Ambulanţa cere mărire de buget

Buget mai mare cu 30%! Asta îşi doreşte managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Marinică Niculescu, pentru anul 2015. Conducerea Serviciului de Ambulanţă a precizat ieri că a solicitat Ministerului Sănătăţii un buget de 16.000.000 lei, în condiţiile în care şi salariile personalului din sănătate au crescut cu 100 de lei pentru fiecare angajat începând cu luna ianuarie a acestui an.

Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, a solicitat anul acesta un buget mai mare cu 30% faţă de anul trecut. Niculescu a precizat că se impune un buget mai mare dată fiind şi creşterea salariilor de anul acesta. „Faţă de anul trecut am propus o creştere cu 30%, adică 16.000.000 lei, faţă de 12.500.000 lei cât am avut în 2014. Ţinând cont şi de salarizarea în domeniul sănătăţii, fiecare salariu a crescut cu 100 lei de la 1 ianuarie 2015, ne aşteptăm să avem şi un buget mai mare”, a declarat Marinică Niculescu, managerul Serviciului de Ambulanţă.

Acesta a precizat că salariile au cea mai mare pondere în bugetul unităţii, respectiv 12.000.000 lei pe an pentru cei aproape 200 de salariaţi. Cât priveşte partea de investiţii, managerul Serviciului de Ambulanţă Gorj spune că mai are de realizat doar anveloparea clădirii în care funcţionează unitatea. „Printre priorităţi pe parte de investiţii se numără anveloparea clădirii a cărei valoare se ridică undeva la 100.000 lei. Este singura investiţie pe care o mai am de făcut la acest sediu”, a declarat Marinică Niculescu.

Pe parte de resurse umane, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj spune că mai are şapte posturi libere în organigramă. Este vorba de trei medici urgentişti, un asistent medical, un ambulanţier, un îngrijitor şi un post pe achiziţii publice. Niculescu susţine că a cerut deblocarea acestor posturi la Ministerul Sănătăţii şi că în prezent aşteaptă un răspuns.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: