Puţini candidaţi la şefia secţiilor din spitalul Târgu Jiu

Înscrierile pentru posturile de şefi de secţii în Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu s-au încheiat luni. La o singură secţie sunt doi pe loc, în timp ce la alta nu este nici un candidat. Sunt scoase la concurs posturi de şef la secţiile Medicină Internă, Neurologie, Ginecologie, Gastroenterologie, Chirurgie Generală I, Oftalmologie şi UPU. Acest concurs este deja contestat în instanţă.

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de şef de secţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu nu este prea disputat. Doar pe secţia Ginecologie se vor înfrunta doi medici, respectiv Ileana Ghimbaşi şi Adrian Tetileanu. În schimb, pentru postul de şef pe secţia Gastroenterologie nu se bate nimeni. Aşadar, pe secţia Medicină Internă s-a înscris doar medicul Sanda Mischie, cea care ocupă şi în prezent această funcţie, la Neurologie tot un singur dosar, cel al medicului Maria Zegrean, actual şef de secţie, la Ginecologie s-au înscris doi medici, Adrian Tetileanu şi Ileana Ghimbaşi. Cea din urmă ocupă în prezent funcţia de şef de secţie. Pentru secţia Chirurgie s-a înscris doar medicul Vasile Băleanu, deja şef de secţie, la Oftalmologie s-a înscris medicul Elena Letiţia Barbu, iar la Unitatea de Primiri Urgenţe, medicul Andreea Maddy Huzu şi ea şef de secţie la momentul acesta. Deşi a fost scos la concurs postul de şef de secţie la Gastroenterologie, niciun medic nu s-a înscris la concurs. În prezent, funcţia o deţine medicul Vasile Mălăiuş şi cel mai probabil el va rămâne şef de secţie cu delegaţie până la reluarea procedurilor. „Urmează cinci zile pentru completarea dosarelor declarate respinse, dacă va fi cazul, după care se solicită constituirea comisiei de concurs. Comisia de concurs trebuie să fie aprobată de Consiliul Judeţean Gorj, iar termenul maxim de susţinere a concursului este de 90 de zile de la publicarea în Viaţa Medicală”, a declarat Cătălin Vienescu, şeful Compartimentului Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Concurs contestat în instanţă

Nici nu a fost fixată data concursului că au şi apărut primele contestaţii. Medicul Gabriela Bratiloveanu Răuţ a depus o acţiune în instanţă împotriva Spitalului Judeţean de Urgenţă motivând că managerul unităţii, Tiberiu Tătaru, a săvârşit un abuz în serviciu. Răuţ a ocupat funcţia de şef pe secţia Medicină Internă din februarie 2014 până în 18 ianuarie 2015, când a fost numită cu delegaţie pe şase luni doctoriţa Sanda Mischie.

Gabriela Bratiloveanu Răuţ spune că managerul a dat dovadă de tupeu când i-a pus decizia de suspendare în braţe. „E vorba de un abuz aici, prea multe ilegalităţi se fac la spital, dar toată lumea tace. Atâta tupeu, să vină să-mi pună decizia de încetare a delegaţiei în braţe. Doamna doctor Mischie nu are dreptul să participe la concurs pentru că a depăşit limita de vârstă”, a declarat Gabriela Bratiloveanu Răuţ.

Întrebată de ce nu s-a înscris totuşi în concurs, medicul Bratiloveanu Răuţ a precizat că nu vrea să-i stea în cale doctoriţei Mischie care îşi doreşte să fie şef până la 100 de ani. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu nu a dorit să comenteze situaţia creată, mai ales că există un dosar pe rolul instanţelor de judecată, însă managerul Tiberiu Tătaru a precizat că, potrivit noii legi, medicii care îndeplinesc vârsta de pensionare pot rămâne şefi de secţii până la vârsta de 70 de ani, însă numai dacă sunt doctori în ştiinţe, aşa cum este cazul medicului Sanda Mischie.

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: