Film închinat lui Brâncuşi, la Cinema „Sergiu Nicolaescu”

Gorjenii sunt invitaţi la sfârşitul acestei săptămâni să vizioneze la cinema „Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu un film despre viaţa sculptorului gorjean Constantin Brâncuşi. Este vorba de pelicula „Brâncuşi din eternitate”. Prezent la eveniment va fi chiar regizorul acestei pelicule, bucureşteanul Adrian Popovici.

Premiera filmului „Brâncuşi din eternitate” a avut loc în luna septembrie a anului trecut. Acum, la împlinirea a 139 de ani de la naşterea marelui sculptor, conducerea Centrului Municipal de Cultură din Târgu Jiu va prezenta şi publicului din Gorj această peliculă. Sâmbătă, gorjenii sunt invitaţi să vizioneze filmul închinat lui Constantin Brâncuşi, intrarea fiind gratuită. „Sâmbătă, la cinematograful „Sergiu Nicolaescu” am pregătit un program la ora 17 susţinut de către compozitorul Mircea Suchici şi de actriţa Genoveva Preda şi vizionarea filmului „Brâncuşi din eternitate”, în prezenţa regizorului Adrian Popovici. La film o să fie prezenţi atât invitaţii noştri cât şi toţi cei care vor să vadă un film despre Constantin Brâncuşi. Fac o invitaţie către toţi iubitorii de artă şi cultură din Târgu Jiu şi judeţul Gorj să fie prezenţi la aceste manifestări” a spus Doru Strâmbulescu, directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Peste 40 de scriitori şi oameni de cultură din marile oraşe ale ţării vor veni la Târgu Jiu săptămâna aceasta pentru a lua parte la manifestările organizate în cinstea sculptorului gorjean.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: