Ambulanţele sunt pregătite pentru iarnă

Serviciul Judeţean de Ambulanţă are toate salvările pregătite pentru a interveni la solicitări pe perioada iernii. O dată cu prima ninsoare au apărut însă şi problemele pentru că drumurile necurăţate continuă să dea bătăi de cap şoferilor de pe ambulanţe. Cele mai greu accesibile zone sunt cele din localităţile Runcu, Novaci, Motru şi Mătăsari. Cu toate acestea, două ambulanţe au rămas împotmolite în două sate din judeţ, pacienţii ajungând cu întârziere la spital.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj a pregătit în această iarnă pentru intervenţiile la solicitările venite din partea gorjenilor 2 ambulanţe de tip C, 15 de tip B şi 14 de tip A pentru transportul pacienţilor. Toate salvările au fost verificate şi sunt dotate cu lanţuri şi cauciucuri de iarnă. În acest an nu se va mai merge la cazuri cu vechile ambulanţe Dacia Beak sau cu TV-urile. „Noi avem toate salvările pregătite de iarnă, le-am făcut starea tehnică şi revizia periodică, le-am schimbat şi cauciucurile şi le-am pus pe cele de iarnă şi avem şi lanţuri. Ambulanţele au majoritatea tracţiune integrală şi sperăm să nu avem probleme majore în trafic. Este bine că în această iarnă avem salvări bune şi sunt puse la punct şi nu mai sunt ambulanţele alea vechi”, a declarat directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Valeria Gherghe.

Primele două incidente

Chiar dacă ambulanţele sunt complet echipate de iarnă, drumurile nu sunt pregătite, mormane de zăpadă tronează pe străzi. Ieri, două ambulanţe de la substaţiile din judeţ au ajuns cu întârziere la cazuri pentru că, din cauza drumurilor greu accesibile, şoferii au fost nevoiţi să folosească lanţurile. „ Ieri am avut ceva incidente în judeţ pentru că, din cauza drumurilor cu zăpadă şi necurăţate, două ambulanţe au ajuns cu întârziere la cazuri. Una dintre salvări trebuia să ajungă la un copil dintr-un sat al comunei Vladimir care avea febră şi nu a putut urca din cauza zăpezii. Şoferul a pus lanţuri şi până la urmă au ajuns la solicitare. Un caz asemănător s-a întâmplat şi în localitatea Berleşti, unde salvarea trebuia să preia o pacientă de la domiciliu şi să o transporte la spital. Echipajul a ajuns până la urmă dar cu o mică întârziere. În rest nu au fost probleme deosebite iar cei doi pacienţi au beneficiat de asistenţă medicală de urgenţă”, a declarat Valeria Gherghe.

Zone cu risc

Din experienţa anilor trecuţi, zonele greu accesibile pentru ambulanţe sunt localităţile din zonele de deal şi munte, Rânca, Novaci, Motru, Mătăsari şi Runcu. „Până acum nu au rămas ambulanţe înzăpezite dar din ce s-a întâmplat în anii trecuţi, zonele cu risc sunt Rânca, Runcu, Motru, Novaci, Mătăsari, Crasna, de obicei satele din localităţile de deal şi de munte, unde ninge mai mult şi nu se prea face deszăpezire în timp util. Noi nu putem aştepta să se cureţe drumurile că trebuie să ajungem la cazuri. Acolo se întâmpină cele mai multe greutăţi şi probleme”, susţine Valeria Gherghe.

Echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă speră ca autorităţile locale să-şi facă treaba şi să deszăpezească toate drumurile pentru ca ambulanţele să ajungă în timp util la cazuri şi să acorde primul ajutor persoanelor cu probleme de sănătate.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: