Amendă pentru modificarea termenului de valabilitate al produselor

Un supermarket din judeţul Gorj a fost amendat cu 12.000 lei de către inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

 

 

Conform informaţiilor prezentate, pentru o serie de produse (peşte, brânză, carne de porc) existau neconcordanţe (privind termenul de valabilitate) între eticheta originală şi cea de la vitrina de expunere.

În urma controalelor, a fost amendată cu 12.000 lei şi o măcelărie, pentru întreținerea necorespunzătoare a spaţiilor şi echipamentelor (pereți interiori, plafoane, echipamente de lucru şi ustensile neigienizate, cu porțiuni ruginite/exfoliate; recipienţii de precolectare a deșeurilor nealimentare nu erau prevăzuți cu capac şi sac menajer). De asemenea, pentru măcelărie s-a aplicat şi o sancţiune complementară: reţinerea oficială şi destinarea către distrugere controlată a cantităţii de 18 kg oase garf (în valoare de 88,20 lei), depreciate organoleptic, fără elemente de identificare, pentru care nu au fost prezentate documente de proveniență şi trasabilitate.

Amendă în valoare de 10.000 lei au primit şi două magazine alimentare, pentru expunerea la comercializare a unor preparate din carne cu etichetare incompletă, dar şi o brutărie pentru neconformități multiple: spaţiile şi echipamentele erau neigienizate şi prezentau zone degradate şi cu acumulări de murdărie; nu exista un spațiu destinat spălării navetelor, acestea nefiind igienizate adecvat; nu a fost elaborat şi implementat un plan H.A.C.C.P.; unitatea şi mijloacele de transport nu erau înregistrate.

Vizualizări: 488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: