Negocieri cu CE Oltenia pentru uzufruct

Locuitorii comunei gorjene Roșia de Amaradia vor începe negocierile cu cei de la Complexul Energetic Oltenia. Astfel, începând cu data de 1 iulie, pe baza unui grafic, cetățenii vor purta discuții în privința uzufructului.

Sute de hectare de teren au fost predate către CE Oltenia, iar pentru acest lucru, cei 132 de locuitori încasează bani, an de an. Negocierile privind uzufructul au întârziat în acest an, motivul fiind pandemia provocată de noul coronavirus.

Primarul din localitate, Liviu Cotojman, spune că este vorba despre 200 de hectare de teren, iar începând cu prima zi din luna iulie, fiecare cetățean va merge la negocieri.

”Săptămâna trecută am avut o discuție cu domnul director al CE Oltenia, Daniel Burlan, și am stabilit ca, începând cu data de 1 iulie 2020, în baza unui grafic, fiecare cetățean proprietar al unui teren aflat în perimetrul unităților miniere să meargă la negocieri privind uzufructul. Aceste discuții au loc an de an, dar acum au fost amânate puțin din cauza pandemiei. Astfel, în funcție de culturi, de suprafețe, cetățenii vor primi o sumă de bani. Sumele sunt între 1.000 și 1.200 de lei pentru o suprafață de 5.000 de metri pătrați, dar în urma negocierilor se va stabili suma exactă”, a spus Liviu Cotojman, la radio Infinit.

Vizualizări: 1,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: