Firmă de exploatare lemnoasă, amendată de Garda de Mediu

Comisarii de mediu din Gorj au început verificări serioase în pădurile din județ. Prima firmă sancționată este din Schela. Pentru că ar fi transportat bușteni direct prin albia râurilor, societatea a fost amendată cu 8.000 de lei.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj au anunțat că au demarat controalele prin păduri. Vor să se asigure că utilajele nu transportă lemnele prin albia râurilor pentru că acest lucru este interzis.

La primele verificări, au depistat și primele probleme. Așa că au aplicat o amendă în zona Schela. „Conform OUG 23/2008 "circulația autovehiculelor de orice tip și transportul cu orice mijloace al buștenilor prin albia minoră a râurilor și pâraielor din zona de munte, este interzisă". În acest sens, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au făcut o verificare a modului de exploatare a masei lemnoase în zona localitații Schela, constatând tocmai încălcarea prevederilor OUG 23/2008. Societatea care exploata masă lemnoasă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 8 000 lei”, au anunțat comisarii Gărzii de Mediu Gorj.

Verificările vin la câteva săptămâni după cele făcute pe Cheile Sohodolului, acolo unde au fost găsite drumuri forestiere realizate ilegal, dar și bucăți dislocate din stâncă pentru a face loc camioanelor cu lemne.

Vizualizări: 1,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: