Panouri solare pentru un spital din Gorj

Un spital din judeţul Gorj îşi va produce apa caldă menajeră cu ajutorul panourilor solare. Este vorba de Spitalul Orăşenesc din Turceni, unde va fi şantier în următorii trei ani. Administraţia locală a obţinut 5 milioane de lei, fonduri europene, pentru reabilitarea termică a unităţii spitaliceşti. În afară de anveloparea spitalului, vor fi executate şi alte lucrări care vor duce la scăderea facturilor lunare.

„Pentru unitate este extraordinar. Pe lângă confortul termic şi economia de energie, pentru că vom avea şi apă caldă pe panouri solare, vom avea şi iluminat pe LED, încălzirea va fi mai eficientă, pentru că se va face anveloparea spitalului. Şi este vorba şi de aspect. O să arate foarte frumos. În ceea ce priveşte partea exterioară, nu s-au mai făcut investiţii de foarte mulţi ani. Şi investiţiile însemnau într-o văruială sau zugrăveală. Se făceau în regie proprie, cu muncitorii noştri”, a declarat Dragoş Haţegan, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.

Lucrările vor începe cel mai probabil anul viitor, asta pentru că mai întâi va trebui desemnat un constructor prin licitaţie. Conducerea unităţii spune că investiţia este de durată deoarece faţada clădirii nu este una plană, iar lucrările vor fi greoaie. Termenul prevăzut în proiect pentru finalizarea lucrărilor este de 32 de luni.

Vizualizări: 1,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: