Alţi bani pentru piaţa din Cărbuneşti. „Trebuie să descâlcesc ce au făcut alţii”

Piaţa industrială din oraşul Târgu Cărbuneşti a intrat într-un amplu proces de reabilitare. Pentru amenajarea târgului au mai fost cheltuite sume importante şi în urmă cu 7 ani, dar lucrările au fost făcute de mântuială. Camera de Conturi Gorj a stabilit un prejudiciu uriaş în acest caz, însă administraţia locală spune că nu are cum să-l mai recupereze.

Administraţia locală din Târgu Cărbuneşti a alocat 240.000 de lei pentru modernizarea pieţei industriale din localitate, sumele fiind suportate din bugetul local. Este vorba de obiectivul pentru care primăria se judecă în instanţă cu Camera de Conturi Gorj care, printr-un raport întocmit în luna mai a acestui an, a dispus administraţiei locale recuperarea a 130.000 de lei, prejudiciu calculat în 2013 pentru lucrarea de amenajare a aceleiaşi pieţe. „În urmă cu 7 ani, predecesorul meu a făcut o piaţă, piaţă pe care noi ne-am apucat acum două zile să facem un lucru ca lumea, nu o ţigăneală şi o cârpeală cum era acolo. Problema este că în 2013, Curtea de Conturi a verificat această investiţie şi a descoperit că în loc de ţeavă de 20 s-a pus ţeavă cu diametru de 12, că în loc să pună 10 rânduri de lanteţi la acoperiş au pus 6, şi multe, multe altele. Şi atunci le-a găsit un prejudiciu. Le-a lăsat să rezolve. Din 2013 până în 2016 au fofilit-o pe aici”, a declarat Dănuţ Birău, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Numai că administraţia locală a trebuit să dea socoteală Camerei de Conturi privind nerecuperarea acestui prejudiciu şi în urma verificărilor din primăvara acestui an. Inspectorii au lăsat din nou măsură administraţiei locale să recupereze banii de la vinovaţi. „De unde să-i mai recuperez? Ei spun să-i recuperez, nu zic de la cine. Firma care a făcut lucrarea a dispărut demult, e în insolvenţă. El (n.red. fostul primar Mihai Mazilu) i-a dat în judecată, dar i-a dat degeaba, pentru că nu mai avea pe cine să dea, probabil. Şi acum trebuie să trag eu, să descâlcesc ce au făcut alţii. Acum facem lucrările care au fost prinse în expertiză atunci. Trebuie să întărim structura, se toarnă beton pe jos pe 630 mp, lateralele vor fi din termopan, acoperişul va fi din tablă, nu din policarbonul acela casant”, a mai spus primarul din Târgu Cărbuneşti.

Primăria a cerut în instanţă suspendarea executării şi anularea deciziei Camerei de Conturi Gorj din luna mai, însă a pierdut procesul la Tribunalul Gorj. Administraţia locală a făcut recurs, iar speţa se judecă acum la Curtea de Apel Craiova. Primul termen a fost stabilit pe 13 noiembrie.

Vizualizări: 1,229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: