Drumul expres, pe traseul Hurezani - Crușeț. Ce spun primarii!

Semnarea contractului pentru proiectarea drumului expres Craiova - Târgu Jiu a fost motiv de bucurie pentru mai mulți primari din Gorj. Este vorba de primarii din localitățile de pe Valea Amaradiei, pe unde va trece drumul de aproximativ 100 de kilometri care va lega cele mai importante municipii din Oltenia. Chiar dacă vor mai trece ani până când se va circula pe acest drum expres, primarii se gândesc de pe acum la dezvoltarea economică a comunelor pe care le conduc.

Drumul expres va avea o lungime de aproximativ 100 de kilometri, iar Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră a semnat contractul pentru proiectarea acestuia.

Drumul expres are separatoare de sens, 2 benzi pe sens, noduri denivelate și nu mai tranzitează localitățile. Acesta drum rapid va fi realizat pe direcția Târgu Jiu - Târgu Cărbunești - Hurezani - Căpreni - Stoina - Crușet și se va continua în județul Dolj.

Chiar dacă termenul de execuție numai pentru studiul de fezabilitate și proiectare va fi de 20 de luni, primarii din comunele străbătute în viitor de drumul expres așteaptă cu nerăbdare ca acest drum să devină funcțional. ”Vă dați seama că acest drum va duce la dezvoltarea comunităților locale din această zonă. Este binevenit acest drum expres, pentru că ne conectează administrativ cu municipiul Târgu-Jiu, dar și economic și social cu Craiova. Să sperăm că acest proiect va fi realizabil, pentru că mai este mult până se va termina documentația. În plus mă gândesc că la realizarea lui se va folosi forță de muncă din zonă”, a declarat Teodor Godeanu, primarul din Crușeț.

Primarul din comuna Căpreni a fost luat prin surprindere la aflarea veștii că drumul expres îi va tranzita comuna. ”Este un lucru foarte bun. Eu nici nu mă așteptam la așa ceva. Este un lucru deosebit pentru comună, mai ales că noi aici în zonă nu aveam nici măcar cale ferată. O să ne legăm și noi mai ușor de Pitești și București. Drumul acesta va aduce multe beneficii pentru comună”, a precizat Emil Cătănoiu.

Și autoritățile locale din comuna Stoina văd cu ochi buni această investiție care va aduce un plus de valoare localității. ”Realizarea acestui drum expres ar fi un lucru nemaipomenit. Este ca o investiție în progres, pentru că acolo unde circulația se mărește, se înmulțesc și banii. Drumul acesta va aduce plusvaloare comunei. Eu sunt sigur că va crea și nemulțumiri și disconfort circulația intensă, dar trebuie să înțelegem că acest drum aduce oportunități economice”, a spus primarul din Stoina, Laurențiu Anghel.

Vizualizări: 5,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: