Strânge bani de la enoriași pentru heliportul din Târgu Jiu

Radu Miruță, deputatul USR-PLUS, anunță faptul că în perioada următoare va avea loc o strângere de fonduri pentru semnalizarea heliportului din municipiul Târgu Jiu. În acest moment, un elicopter nu poate ateriza decât pe timp de zi, noaptea fiind imposibil. Strângerea de fonduri se va face prin intermediul Bisericii.

Miruță spune că a purtat discuții cu Mitropolitul Olteniei, cerându-i sprijin în a identifica o asociație de încredere prin care acești bani să fie strânși legal.

”M-am tot gândit la posibilitatea de a strânge fonduri pentru acest heliport. Îngrijorarea mea era legată de modalitatea legală prin care se poate face acest lucru. Strângerea de fonduri se va face printr-o asociație. Am mers la Mitropolitul Oltenia și l-am rugat să ne pună la dispoziție asociația mitropoliei, fiind vorba despre Vasiliada. Ne-a spus că va sprijini strângerea de fonduri”, a spus Radu Miruță.

Investiția privind balizarea heliportului se ridică la circa 186 de mii de euro. Astfel, deputatul face un apel către oameni să doneze pentru ca acest heliport să fie funcțional și pe timpul nopții, doar așa se pot salva mai multe vieți. ”Fac un apel pentru toți oamenii care cred că acest lucru este necesar. O astfel de investiție este necesară pentru județul Gorj și pentru asta putem pune umărul cu toții. Se va întâmpla acest lucru și putem să fim mândri că elicopterul va ateriza și noapte pentru a-i salva pe cei care au nevoie urgentă de un transfer rapid spre alte spitale mai mari”, a mai afirmat Miruță.

Vizualizări: 2,961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: