Amendat pentru că şi-a făcut nevoile... din viteza maşinii

Urmare a articolului articolului Ţicneala la volan!Un tânăr urinează agăţat de portiera unei maşini care rulează cu viteză pe străzile din Tg. Jiu” publicat în săptămânalul „Scandal de Gorj” la data de 4 iunie a.c., Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj s-a autosesizat, fiind dispuse măsuri pentru identificarea ocupanţilor autoturismului.

În aceeaşi zi, 4 iunie a.c., poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Tg.Jiu au identificat atât conducătorul auto, în persoana lui N.I., de 22 ani din Tg.Jiu, cât şi ceilalţi doi pasageri în autoturism, respectiv T.D. şi Ţ.V., ambii în vârstă de 22 ani, din Tg.Jiu.

Poliţiştii i-au sancţionat contravenţional pe cei trei tineri cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiecare conform prevederilor art. 3 pct. 1 din Legea nr. 61 din 1991 R, respectiv săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice.

De asemenea, conducătorul auto a mai fost sancţionat de poliţişti, cu amendă în valoare de 500 lei, şi pentru încălcarea prevederilor art. 101, alin.1, pct. 14 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – “pornirea de pe loc a autovehiculului cu uşile deschise...”.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: