Amendată cu 10 mii lei din cauza fiului

O bătrână din orașul Tismana a cerut, în instanță, anularea amenzii de 10 mii de lei pe care ar fi primit-o din cauza fiului său.

În luna mai 2019, reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj au constatat că pe terenul femeii, situat pe malul râului Tismana, se desfășoară activități de dezmembrare autovehicule, fără a exista autorizație de mediu.

Femeia a cerut ca amenda să-i fie înlocuită cu cel mult un avertisment. A recunoscut că mașinile se află pe terenul său, însă aparțin fiului ei, care le vindea pentru piesele de schimb, și că, fiind în vârstă, nu știa că trebuie să obțină autorizație de mediu.

Mai mult, bătrâna a susținut că nu a fost de față când a avut loc controlul, fiind înștiințată să se prezinte cu actele de proprietate la sediul Gărzii de Mediu Gorj, unde i-a fost încheiat procesul verbal prin care a fost amendată cu suma de 10.000 lei.

Judecătoria Târgu Jiu a constatat că procesul verbal de sancționare a contravenției a fost întocmit legal, iar femeia nu poate invoca necunoașterea legii în apărarea sa. „Mai mult decât atât, motivele invocate nu sunt de natură a atrage anularea sau nulitatea actului, iar obligația de a proteja mediul revenea petentei în calitate de proprietar al unui teren pe care a permis depozitarea unor materiale, respectiv piese din mașini dezasamblate, prin a căror degradare, solul și pânza de apă freatică, terenul fiind amplasat în imediata vecinătate a unei ape curgătoare, având de suferit, potrivit constatărilor agenților de mediu deplasați la fața locului”, arată instanța.

Din acest temei, judecătorii i-au respins plângerea femeii. Soluția dată de Judecătoria Târgu Jiu, pe 28 ianuarie, poate fi atacată cu apel. 

Vizualizări: 2,838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: