Polițistul acuzat de furt a fost eliberat. Avocat: M-a întrebat dacă îl arestează din nou

Veste nesperată pentru polițistul aflat în arest la Craiova. În timp ce autoritățile se pregăteau să-l extrădeze și să-l trimită în Germania, magistrații au fost anunțați că mandatul de arestare a fost revocat. Anchetatorii nemți și-au dat seama de eroare abia după ce avocata polițistului a trimis în Germania probe care să dovedească faptul că agentul nu a fost implicat în furturile de care era suspectat și, mai mult, era în România la acea dată.

Anchetatorii nemți și-au dat seama că a fost o greșeală și au cerut statului român să-l elibereze de îndată pe polițist. „Dispune punerea de îndată în libertate a persoanei solicitate Martin-Voinescu Dumitru Constantin de sub puterea mandatului de arestare emis la data de 23.01.2020. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, a fost sentința magistraților de la Curtea de Apel Craiova.

Avocata polițistului, Mioara Văduva, a explicat că acest lucru a fost posibil după ce a trimis mai multe documente în Germania. Le-a explicat judecătorilor de acolo că polițistul nu are nicio legătură cu furturile și că s-a aflat în România la data la care au avut loc spargerile în care bănuiau anchetatorii de acolo că ar fi fost implicat și polițistul român. „Noi am făcut toate demersurile în Germania. Am transmis documentele și toate probele în apărarea noastră. Acest lucru s-a întâmplat marți și joi, autoritățile din Germania au revocat mandatul de arestare. S-a solicitat statului român încetarea procedurilor de extrădare. El este liber de vineri, de la ora 15. M-a întrebat dacă îl vor aresta din nou. I-am spus că nu se va mai întâmpla acest lucru”, a declarat avocata Mioara Văduva.

Aceasta a spus, de la început, că totul este doar o eroare judiciară gravă a autorităților din Germania care nu au făcut nici cele mai mici verificări să vadă că bărbatul nu a mai ieșit din țară de ani buni. Ultimele săptămâni au fost de coșmar pentru polițist. A fost arestat, apoi pus în libertate de Înalta Curte și, din nou, băgat după gratii. Vineri, el a fost eliberat din arest de îndată.

O mașină pe care a vândut-o în 2018 a fost singura legătură a polițistului cu furturile din Germania. Noul proprietar nu a înscris mașina pe numele său și a abandonat-o după mai multe spargeri. Furturile s-au comis în anul 2018, iar prejudiciul s-a ridicat la apraope 5.000 de euro.

Vizualizări: 2,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: