Ameninţă că vor bloca activitatea din închisori

Nemulțumiri în sistemul penitenciar. Sindicaliştii atrag atenţia ministrului Justiţiei că poliţiştii de penitenciare vor bloca activitatea închisorilor din cauza lipsei de reacţie a acestuia vizavi de problemele din puşcării.

„Birocraţia a atins cote alarmante în penitenciare, iar aplicare întocmai a regulamentelor interne ar bloca activitatea oricărei închisori. Drepturile deţinuţilor nu ar mai putea fi asigurate, iar activităţile cu persoanele condamnate s-ar bloca, inclusiv prezentarea la instanţele de judecată a persoanelor private de libertate ar fi îngreunată”, avertizează Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Tensiunile au apărut pe fondul lipsei de reacţie publică a ministrului justiţiei vizavi de informaţiile apărute în spaţiul public legate de modificarea condiţiilor de pensionare a angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Comisia Europeană a cerut includerea pensiilor militare în reforma pensiilor, fiind considerate ca făcând parte din categoria veniturilor cu regimuri „speciale”.

Vizualizări: 717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: