Ameninţări cu noi proteste în minerit. „I-am lăsat destul!”

Ameninţări din ce în ce mai dese cu sistarea lucrului în minerit. Supăraţi că guvernanţii încă nu au prelungit termenul de acordare a grupei de muncă pentru salariaţii Complexului Energetic Oltenia care lucrează în condiţii grele, sindicaliştii trag un nou semnal de alarmă. Primele mişcări de protest ar putea avea loc chiar luna viitoare.

Adrian Marciuc, vicepreşedintele Federaţiei Univers, a atenţionat că va scoate oamenii în stradă în condiţiile în care se tărăgănează luarea unei decizii privind grupa de muncă. „Noi, sindicatele, trebuie să veghem şi noi asupra companiei. Avem tema condiţiilor deosebite. Trebuie să pistonăm parlamentarii să promoveze odată acea ordonanţă de urgenţă, pentru că se întârzie. Eu atenţionez pe toată lumea care e implicată că, de luna viitoare, sindicatele vor începe să se mişte pe tema aceasta. Toate formele de luptă sindicală vor fi puse în practică. Ni s-a promis. Ne-am mai întâlnit cu parlamentarii, cu ministrul Energiei, dar văd că se stagnează problema. O să ne punem concret să luăm măsuri de protest. Ni s-a promis, dar văd că se tărăgănează această problema”, a explicat Marciuc.

„Trebuie să ne mişcăm”

Primele mişcări de protest ar putea avea loc chiar de luna viitoare, ameninţă sindicaliştii. „Una e să ameninţe un lider cu 100 de oameni şi alta să ameninţe un vicepreşedinte de federaţie, unde suntem 7000 de oameni din Complexul Energetic Oltenia. Am avut discuţii şi cu domnul Gabriel Căldăruşe şi cu domnul Eugen Iovan. Cele trei sindicate mari trebuie să se mişte. Începând de luna viitoare trebuie să ne mişcăm. I-am lăsat destul! Văd că se tărăgănează această treabă”, a încheiat Marciuc.

Parlamentarii insistă la minister

De partea cealaltă, parlamentarii susţin că fac şi ei demersuri pentru ca minerii şi energeticienii ce muncesc în condiţii grele să nu aibă de suferit. „Am discutat cu domnul secretar de stat Doru Vişan. Am stabilit împreună un program cu Ministerul Muncii. Ne dorim să mergem la doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu să ne sprijine în acţiunea pe care o face Complexul Energetic Oltenia şi noi, parlamentarii, să rezolvăm problema, să prelungească printr-o Ordonanţă de Guvern termenul cu încă trei ani pentru acordarea de grupă pentru condiţii de muncă deosebite. Personal, am discutat cu mulţi lideri de sindicat”, a explicat senatorul Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 3,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: