Amenzi neîncasate după patru ani de executări silite

Direcţia de Taxe şi Impozite Locale mai are de încasat amenzi de peste 23 de miliarde de lei vechi. Cele mai multe sunt sancţiuni aplicate tinerilor care foloseau autoturismele părinţilor sau erau implicaţi în diferite scandaluri. Neavând surse de venituri şi nici bunuri personale, aceştia nu pot fi executaţi silit. De asemenea, peste 100 de sancţiuni sunt amenzi aplicate taximetriştilor în urmă cu aproape 4 ani. Marea majoritate au plecat din ţară sau au rămas fără serviciu.

Direcţia de Taxe şi Impozite Locale nu a reuşit să încaseze decât jumătate din amenzile încasate de cetăţeni. Majoritatea amenzilor sunt restante de aproape patru ani şi reprezintă sancţiunile aplicate la peste 100 de taximetrişti în anii 2006-2007, o singură amendă având valoarea de 1,2 miliarde de lei vechi. “Chiar dacă ne-am realizat bugetul în proporţie de 85%,  stăm foarte prost cu încasările în ceea ce priveşte amenzile. Foarte multe sancţiuni au fost aplicate tinerilor, majoritatea studenţi care foloseau maşinile părinţilor sau erau implicaţi în diferite scandaluri. Neavând nici o sursă de venit şi nici bunuri pe numele lor nu pot fi executaţi silit. De asemenea, peste 100 de amenzi sunt restante, încasate de taximetrişti în perioada 2006-2007. Majoritatea lor au plecat în străinătate sau nu au serviciu”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale.

Munca în folosul comunităţii, fără roade

Încercarea Primăriei Târgu Jiu de a transforma amenzile în muncă în folosul comunităţii nu s-a bucurat de prea mare succes, pentru că persoanele sancţionate nu au fost de găsit. “Am încercat să transformăm amenzile în muncă în folosul comunităţii, însă doar puţine cazuri au fost rezolvate în acest fel. Chiar dacă pentru amenzile de câteva milioane erau echivalate la doar 20-30 de ore de muncă, mulţi nu s-au prezentat”, a mai precizat Mariana Budulan.

În momentul de faţă un număr de 15 persoane execută muncă în folosul comunităţii. Valoarea amenzilor încasate de cetăţeni s-a ridicat la suma de aproximativ 50 de miliarde de lei vechi, până în prezent Direcţia de Taxe şi Impozite reuşind să încaseze doar 23,5 miliarde de lei vechi.     

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: