Prefectul face acuzaţii grave la adresa inspectorilor în construcţii

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, a lansat luni seara în cadrul emisiunii „Provocare la adevăr” de la Gorj Tv o serie de acuze la adresa Inspectoratului de Stat în Construcţii. Acesta a precizat că reprezentanţii inspectoratului nu-şi fac treaba cu responsabilitate şi că numai cu trei oameni din instituţie se poate lucra, restul fiind atinşi de corupţie. Rugat să comenteze, Ilie Merfu, directorul Inspectoratului, a mers imediat în audienţă la prefect pentru a vedea de unde i se trage.

Situaţie destul de încordată între prefectul judeţului, Liviu Andrei şi directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii, Ilie Merfu. Prefectul acuză instituţia condusă de Merfu că este superficială în controale şi că nu aplică amenzi în concordanţă cu neregulile din teritoriu. Acesta afirmă chiar că a cerut sprijinul Inspectoratului de Stat în Construcţii de la Bucureşti pentru a trimite oameni să rezolve problemele de la Gorj. „Este foarte trist ce se întâmplă. Sunt unu, doi, trei oameni acolo care îi apreciez în schimb de fiecare dată când a fost făcut un apel, peste tot pe unde i-am trimis în control nu au găsit nicio neregulă. Amenzi foarte, foarte mici, parcă mi se pare că le este frică de umbra pe care o fac pe unde merg. Eu am cerut şi Inspectoratului General de Construcţii de la Bucureşti să îmi trimită oameni să controleze pentru că eu sunt convins că sunt fisuri peste tot care trebuie descoperite. Pe unde merg e numai lapte şi miere”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului.

În replică la acuzele prefectului, Ilie Merfu, directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii Gorj, spune că el nu poate aplica amenzi acolo unde nu este cazul şi toate afirmaţiile lui Andrei sunt doar opinii personale. „În cazul unei lucrări, comisia de recepţie este cea care stabileşte dacă a fost sau nu respectat proiectul de execuţie. Din comisia de recepţie face parte un delegat al investitorului şi trei până la cinci specialişti. Din comisie nu face parte proiectantul, executorul şi reprezentantul Inspectoratului. Legat de ce a spus domnul prefect este opinia dânsului, mie nu mi-a reproşat nimic decât că este nemulţumit de lucrările la alimentarea cu apă de la Turcineşti care au fost evaluate la cererea lui de inspectoratul de stat în construcţii Craiova. Altceva eu nu comentez”, a declarat Ilie Merfu.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: