Scumpirile cărnii de porc usucă buzunarele gorjenilor

Carnea de porc se scumpeşte în prag de sărbători. Astfel, cei care nu au un porc în gospodăria proprie şi vor să păstreze tradiţia ca de Crăciun să aibă masa plină cu preparate tradiţionale vor trebui să scoată bani buni din buzunar.

Cei care nu au bani să cumpere un porc de Crăciun se mulţumesc cu puţin, cumpără câteva kilograme de carne de la măcelăriile din Târgu Jiu. Preţurile sunt acceptabile: carnea pentru sarmale costă 12 lei kilogramul, ceafa de porc 16 lei iar pentru a face piftii nu ai nevoie de mulţi bani, doar 4 lei. Comercianţii anunţă însă majorări de preţuri. „În fiecare an de sărbători preţurile cresc, aşa e peste tot în ţară. Noi avem clienţi, în această perioadă, vânzările merg chiar bine. Nu ştim cum cât vor creşte preţurile 2 sau 3 lei nu am stabilit încă”, a spus Camelia Drăiculescu, comerciant carne de porc.

 1.100 de lei un porc de 150 kg

Dacă în măcelăriile din Târgu Jiu este aglomeraţie, crescătorii de animale din judeţ se tem că vor rămâne cu porcii nevânduţi în acest an. Ioana Duţă din localitatea Budieni are de vânzare un porc care cântăreşte 150 de kilograme. Femeia îl dă în schimbul sumei de 11 milioane de lei vechi. Nu vrea să scadă preţul pentru că ar însemna că nici măcar cheltuielile cu hrănirea animalului să nu le acopere. „Eu lunar cumpăr doi saci de boabe şi unul de tărâţe, sacul de boabe costă 35 de lei iar de tărâţe 15 lei. Nu o să las la preţ mai bine îl tai şi îl bag la garniţă decât să-l dau de pomană”, a spus femeia.

Lista preţuri

Cârnaţi de casă        18 lei

Carne tocată             12 lei

Carne de porc lucru  14 lei

Ceafă de porc           16 lei

Cotlet de porc           17 lei

Picioare de porc         4 lei

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: