Universitatea „Constantin Brâncuşi” îşi vrea gradul înapoi

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu vrea să îşi recâştige Gradul de încredere ridicat, acordat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) în anul 2007. Acesta a fost pierdut în anul 2009, când sistemul de clasificare al universităţilor a fost schimbat, moment în care universitatea a primit calificativul Încredere.

Conducerea UCB va întocmi o nouă documentaţie prin care să schimbe calificativul Încredere, acordat în urmă cu un an de zile de comisa ARACIS.

La nivelul UCB s-a aprobat deja constituirea unei comisii pentru întocmirea raportului de autoevaluare instituţională în vederea schimbării calificativului „Încredere”. În componenţa acesteia se regăsesc profesorii Mihai Cruceru, Liviu Neamţu, Gheorghe Gămăneci, Liviu Cârţână, Luminiţa Popescu, Sorinel Ghimişi, Cecilia Răbonţu. „În urmă cu un an de zile s-a acordat calificativul încredere pentru instituţie şi voiam să trecem pe încredere ridicată pentru că am mai făcut îmbunătăţiri. Universitatea era pe încredere ridicată, dar după aceea s-a schimbat sistemul de clasificare. S-a mai făcut o etapă intermediară şi s-a considerat că cei care au primit în prima etapă să lăsaţi cu încredere. Dacă vrem încredere ridicată vom depune din nou documentaţia”, spune Liviu Neamţu, prorector în cadrul UCB. De această dată se vor lua în calcul alte aspecte cu privire la laboratoare. „În anul acesta avem contracte, proiecte de vreo 100 de miliarde şi atunci cred că putem trece la încredere ridicată”, mai menţionează Liviu Neamţu.

UCB contestă calificativul ARACIS

La ultima evaluare a programelor UCB, specializarea Relaţii internaţionale şi studii europene din cadrul Facultăţii de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate a obţinut calificativul Încredere limitată. În funcţie de raportul pe care comisia îl va întocmi, UCB va depune sau nu contestaţie.

„Cei de la ARACIS trebuie să ne trimită raportul şi motivaţia, iar în baza raportului vom vedea dacă facem sau nu contestaţie. Dacă este întemeiată nu vom face contestaţie şi rămâne ca în termen de un an-doi, cât ne pun la dispoziţie să rezolvăm problemele care sunt, iar dacă este neîntemeiată să facem contestaţie”, menţionează Liviu Neamţu.

Prorectorul a mai spus că o echipă a ARACIS a plecat de curând de la UCB unde a analizat specializarea Marketing. Acesta a precizat că echipa a plecat încântată de cele văzute, dar nu se pronunţă până nu va vedea rezultatul.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: