Facturi mai mici la Centrul de Sănătate de la Căpreni

Factura la gaze la Centrul de Sănătate din Căpreni va fi mult mai mică după ce au fost montate panouri solare. Investiţia a fost făcută prin programul “Casa Verde”, iar de la bugetul local au fost alocaţi numai 20 la sută din bani. Această decizie a fost luată de autorităţile locale pentru că se cheltuiau foarte mulţi bani pe încălzirea cu gaze.

Deşi credeau că nu au nicio şansă, proiectul acesta a fost aprobat, iar Centru de Sănătate are acum panouri solare. Întreaga investiţie a costat aproximativ 2 miliarde 200 de milioane de lei vechi, însă autorităţile locale au contribuit numai cu 20 % din sumă. „Aici avem cel mai mult consum de gaze, pentru saloane, bucătărie, spălătorie. Am fost printre puţinele localităţi din ţară la care li s-a aprobat. Noi sperăm să scadă factura la gaze. Specialiştii ne-au spus că pe perioada de vară o să aveam apă caldă şi ne-au asigurat că facturile vor scădea considerabil”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Până acum la Centru de Sănătate existau sobe pe gaze, iar facturile treceau în timpul iernii de 50 de milioane de lei vechi. Acum tot Centrul de Sănătate este încălzit cu panouri solare. „Este foarte bine cu panourile solare. Avem căldură în permanenţă şi apă caldă la fel. Mă gândesc că şi facturile vor fi mult mai mici ca în trecut“, a declarat Carla Burtea, asistent şef, Centru de Sănătate.

Autorităţile locale aşteaptă acum primele facturi să vadă dacă investiţia reduce cheltuielile cu încălzirea.

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: