Casa de Cultură, reabilitată cu 4,4 milioane de euro. Primar: Avem banii!

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține că a obținut suma necesară modernizării Casei de Cultură. Urmează licitația, termenul de execuție fiind de 14 luni de la semnarea contractului.

Proiectul prevede dotarea sălii de spectacole cu 600 de locuri și aparatura necesară, săli de repetiție, bibliotecă, cineclub, săli de expoziții, alte spații dedicate unor activități culturale.

"Vorbim de spații a căror suprafață totală este de 3926 mp, pe mai multe niveluri – subsol, parter și două etaje. Lucrările constau în reabilitarea integrală a clădirii și spațiilor interioare, respectiv tâmplaria interioară și exterioară, pardoselile, tavanele, tencuieli, zugrăveli, pereții de compartimentare, toate dotările, inclusiv mobilierul și scaunele din sala de spectacole, sistemele audio-video, sonorizare, proiecții cinema, se refac toate instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, ventilare-climatizare, inclusiv surse alternative de energie - pompe de caldură. De asemenea, se realizează toate instalațiile și dotările pentru securitate la incendiu, pentru monitorizare și supreveghere video. Totodată, se va realiza și izolarea termică a clădirii", a transmis primarul Marcel Romanescu.

Cum campania electorală bate la ușă, Romanescu a avut un mesaj și pentru adversarii de la PSD. "Mă întreb acum, oare cum își vor asuma cei de la PSD și acest proiect? Lăsând gluma la o parte, ei ar trebui să dea explicații de ce au lăsat acest obiectiv reprezentativ pentru municipiul Târgu Jiu în mâinile unor entități care l-au exploatat și l-au distrus? De ce au înstrăinat bunurile cetățenilor acestui oraș? Au ajutat la distrugerea Casei de Cultură și trebuie să reamintesc faptul că noi am fost nevoiți să o cumpărăm, pentru a nu fi pierdută definitiv! Am cumpărat-o, am făcut proiectul pentru reabilitare, am obținut cele 4.482.221,96 euro necesare, iar acum trecem la treabă", a arătat Romanescu. (A.A.)

Vizualizări: 1,536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: