American condamnat de justiţia din Gorj, din greşeală, la închisoare pe viaţă

Un gorjean din Fărcăşeşti stabilit în Statele Unite ale Americii vrea să dea Statul român în judecată după ce s-a trezit ca a primit o citaţie prin care este anunţat că va fi eliberat condiţionat. Omul are un proces cu Primăria Fărcăşeşti, însă acum, din victimă a devenit infractor. Şi totul dintr-o greşeală.

Văduva Aristică, un om cu un cazier imaculat, a fost citat în data de 12 august a.c. de Judecătoria Târgu Jiu să se prezinte în faţa completului de judecată “C03 penal” pentru a fi judecată cererea sa de liberare condiţionată, depusă în calitate de condamnat la detenţiune pe viaţă. Deci, un cetăţean american care nu a avut nicio zi de condamnare la detenţie şi nicio amendă penală e citat de Judecătoria Târgu Jiu să i se judece cererea lui de liberare condiţionată din penitenciar, unde se află condamnat la detenţiune pe viaţă

Aristică Văduva spune că i-au fost aduse prejudicii de imagine, iar citaţia a primit-o pe una dintre reşedinţele sale din Bucureşti, astfel că vecinii şi cunoştinţele îl sună sa îl întrebe dacă este acasă sau la puşcărie. “Mi-a fost adus un prejudiciu de imagine foarte mare, motiv pentru care voi acţiona statul roman în judecată. M-am consultat cu un avocat din America şi voi chema statul roman la judecată în America. Nu m-am gândit la o sumă pentru daune morale, voi lăsa asta la aprecierea avocatului. În momentul de faţă trebuie să dovedesc tuturor că nu sunt un infractor”, spune Aristică Văduva. Până în momentul de faţă, niciunul dintre angajaţii Judecătoriei Târgu Jiu nu a adresat scuzele de rigoare lui Văduva Aristică. 

PROCES

Bărbatul are un proces pe rol cu primăria Fărcăşeşti pentru retrocedarea a 2 ha de teren pe care se află sediul primăriei, însă dintr-o greşeală, s-a trezit cu citaţie de eliberare condiţionată, în condiţiile în care spune că are cazierul curat.

“Pentru ca domnul Văduva să fie eliberat condiţionat trebuia să fie mai întâi la puşcărie, dar dânsul spune că are cazierul curat. Nu poate fi decât o regretabilă eroare“, spune avocatul Constantin Aninoiu

Vizualizări: 469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: