Americanii au concesionat teren la Novaci ca să extragă granit

Aproape 10 hectare de teren ce aparţine Obştii Cerbul din Novaci au fost concesionate unui american pe o perioadă de 49 de ani în vederea exploatării resurselor de granit şi materiale de construcţii. Potrivit administratorului obştii, antreprenorul acestei afaceri este din Motru el fiind şi cel care a demarat execuţia lucrărilor.

Afaceristul american a concesionat cele 10 hectare de teren încă din 2001 însă nu a mai apucat să pornească afacerea pentru că s-a îmbolnăvit şi a căzut la pat. Ulterior, afacerea a fost preluat de un nepot care a venit la Novaci pentru a renegocia contractul de concesiune cu reprezentanţii obştii Cerbul. „Noi am concesionat terenul prima dată unui american, dar acesta s-a îmbolnăvit şi a preluat afacerea un nepot de-al lui. Contractul de concesiune a trebuit să fie modificat, am mai eliminat din clauze şi bineînţeles am obţinut şi un preţ mult mai bun decât ne oferise primul american”, a declarat Gheorghe Vinţan, administratorul obştii Cerbul din Novaci.

Executantul lucrării e din Motru

Aşa se face că obştea a reuşit să obţină de la nepotul americanului nu mai puţin de 55 de milioane pe hectar pe an faţă de 110 dolari pe hectar cât prevedea primul contract. „Din câte am observat au început deja lucrările acolo, au concesionat opt hectare într-un loc şi alte două hectare într-un alt loc dar tot pe suprafaţa obştii. Vor să extragă granit, materiale de construcţii”, a declarat Gheorghe Vinţan.

Potrivit primarului din Novaci, Pantelimon Todea, executantul dar şi antreprenorul acestei afaceri este din Motru, identitatea acestuia fiind însă necunoscută de primar. „Este o bucurie pentru noi că reuşim să atragem investitori în Novaci care creează locuri de muncă şi aduc şi venituri la bugetul oraşului. Din câte ştiu eu antreprenorul este din Motru şi este şi executantul lucrării. Probabil pentru că are staţie de sortare. Este dotat cu utilaje bune”, a declarat Pantelimon Todea.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: