Sătenii din Bălăneşti, chemaţi să-şi recupereze bunurile de la poarta hoţilor

Mai mulţi locuitori din Bălăneşti au fost ieri la poarta hoţilor care le furaseră bunurile pentru a-şi recupera lucrurile. Poliţiştii i-au obligat pe făptaşi să scoată la poartă tot de au furat, iar păgubiţii să-şi ia ce-i al lor. În scurt timp, în faţa porţii au construit adevărate grămezi de tot felul de lucruri, de la conserve şi murături la furculiţe şi electrocasnice.

Prinşi cu mâţa-n sac, cei doi fraţi nu au mai ştiut cum să dea vina unul pe altul.

De mai multe luni locuitorii din Bălăneşti au observat că cineva le sparge casele. Neliniştea a luat sfârşit ieri când fraţii Nicolae şi Constantin Pavel au fost prinşi de oamenii legii şi au scos în faţa porţii tot ce au furat.

Prădau casele nelocuite

Nicolae Pavel din Bărbăteşti are 28 de ani şi de câteva luni se căsătorise cu o fată din Bălăneşti. La puţin timp l-a adus la Bălăneşti şi pe fratele cel mic. Nu mai făcea faţă furtişagurilor.

Vecinii deveniseră invidioşi pe familia Pavel care aveau de toate, chiar dacă nu lucra nimeni. „Ăştia doi sunt veniţi aici la noi în sat. Unul dintre ei s-a însurat cu o fată de aici şi l-a adus şi pe fratele lui. Nu aveau nicio sursă de venit, nu munceau nicăieri şi aveau de toate. M-am întrebat eu în sinea mea cum de ăştia au de toate, iar eu care şi muncesc nu am. Mi-am dat seama mai târziu că poate fură, dar acum sunt sigură că asta făceau. Vai de ei şi de noi”. 

Cei doi fraţi acţionau împreună şi prădau în special casele nelocuite în permanenţă sau părăsite.

Unii păgubiţi au mai văzut că le lipsesc lucruri din casă şi au anunţat poliţia „Am văzut că mi-au dispărut conserve, vin şi ce mai aveam şi eu prin beci. Am anunţat poliţia. Acum am aflat că ăştia furau. Vai de capul lor de nenorociţi. Noi muncim să avem de toate, iar ei au trăit din munca noastră. Au găsit la ei conserve, copoturi, zacuscă, porumbi, vin. Dacă i-a dus capul să fure şi linguri, furculiţe, vase de bucătărie, de toate. Ce se putea fura aia au luat”.

Au fost şi păgubiţi care au aflat de la poliţişti că le-au fost sparte locuinţele. „Noi nu locuim în casă. Venim doar la sfârşit de săptămână. Poliţiştii din comună ne-a sunat să ne spună că ne-au spart casa. Am venit şi am văzut că ne-au dispărut mai multe obiecte din casă. Au făcut şi deranj. Aproape toate bunurile le-am găsit la cei doi suspecţi”. 

Dau vina unul pe altul

Cei doi fraţi au fost depistaţi de poliţişti şi apoi obligaţi să scoată la poartă tot ce au furat pentru a restitui prejudiciul păgubiţilor. Oamenii au stat cu sufletul la gură să vadă ce mai scot hoţii la poată că poate-poate îşi vor găsi lucrurile. Cei doi şi-au recunoscut în mare parte faptele, însă dau vina unul pe celălalt. „Eu am venit la fratele meu cel mare ,care s-a căsătorit aici. De fapt el a venit şi m-a luat de acasă de la mama ca să stau cu el. Apoi a început să mă oblige să mă duc cu el la furat. Mă duceam de frică pentru că mă bătea. Nu aveam ce să fac. Am mai plecat o dată şi a venit după mine. Eu nu am mai făcut asta până acum. Sincer mi-a fost frică, dar nu am avut ce face că fretele meu mă obliga”, a declarat Constantin Pavel.

Fratele cel mare, Nicolae Pavel, are o altă variantă. ”Am furat din cauza fratelui meu tot ce prindeam. Nu aveam preferinţe. Nu este prima dată când am probleme cu poliţia. Fratele meu mă obliga să mă duc. Şi el m-a bătut să merg la furat. Eu deschideam uşile şi el intra în casă”, a spus acesta.

Galerie foto



Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: