Angajaţii de la Sadu au donat sânge să-şi salveze colegul

Aproximativ 15 angajaţi ai Uzinei Mecanice Sadu au donat sânge ieri de dimineaţă pentru colegul lor care a fost rănit în explozia care a avut loc vineri la Sadu. Starea lui Constantin Dijmarescu, care a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului, este în continuare critică.

Ieri dimineaţă, peste 15 salariaţi de la Uzina Mecanică Sadu care lucrează în magazia unde s-a produs deflagraţia, dar şi în alte secţii ale uzinei au venit să doneze sânge. „Am venit să donăm sânge pentru colegul nostru. Până acum la noi nu s-a mai întâmplat o nenorocire ca asta. Sperăm să-l putem ajuta, pentru că a avut noroc să scape. Două colege au murit. El trebuie să scape. Au venit şi colegi care lucrau cu el în secţie şi din alte secţii ale uzinei”,  a spus unul dintre donatori.

Unii salariaţi au făcut acest gest pentru prima dată, însă cei care lucrează de zeci de ani în uzină au mai donat sânge în urmă cu 20 de ani, pentru a-şi salva un coleg care a suferit un transplant de inimă.

În urma controlului medical toţi angajaţii au fost apţi să doneze sânge. Mai mult decât atât Centrul de transfuzii are sânge suficient din toate grupele pentru a-l ajuta pe Contanstin Dijmărescu. „ Au venit foarte mulţi să doneze. Am rămas uimiţi că de mult nu au mai au venit atâţia donatori din solidaritate. Nu ştim exact ce grupă de sânge are pacientul respectiv, colegul lor de la uzină, care a avut de suferit în urma exploziei, dar noi avem sânge pentru toate grupele, şi dacă cei de la Spitalul din Bucureşti ne solicită vor trimite”, a declarat Maria Cazan, directorul la Centrul de Transfuzii.

Deşi angajaţii de la Uzina Mecanică Sadu sunt şi acum în stare de şoc după explozia de vineri, ei susţin că nu-şi dau seama cum s-a produs deflagraţia, dar cu toate astea nu se tem să se întoarcă la muncă.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: