Amestecul de politică şi benzină dăunează grav dreptăţii

Terenul pe care se află amplasată o bună parte din benzinăria Petrom din Motru aparţine unei localnice. Aceasta s-a adresat instanţei de judecată pentru a intra în posesia terenului care îi aparţine şi pentru care are titlu de proprietate încă din 2003. Instanţa i-a făcut dreptate Gabrielei Ilie, moştenitoarea de drept a terenului ocupat de staţia de alimentare cu benzină de la Motru. În fapt, dreptatea a fost învinsă de pilele politice.

Proprietara l-a mandatat pe un anume Ion Duralia să pună în executare hotărârea judecătorească şi să valorifice apoi terenul aşa cum consideră de cuviinţă. Până aici, nimic neobişnuit. Numai că, din momentul punerii în executare a hotărârii judecătoreşti, s-a declanşat o adevărată maşinărie de presiuni prin intermediul instituţiilor de stat, pentru ca Duralia să nu pună în executare hotărârea judecătorească. Martorii care au asistat vinerea trecută la montarea şi apoi demontarea gardului prin mijlocul benzinăriei vorbeau de presiuni de la cel mai înalt nivel din judeţul Gorj. Un poliţist a declarat vineri seara, sub protecţia anonimatului, că s-a intervenit inclusiv de la Prefectură, dar şi de la SRI. Ale cui interese au fost deranjate? Ei bine, mergând pe fir, am aflat că benzinăria cu pricina a fost concesionată de către Petrom unei firme din Baia de Fier, Vetromk SRL, administrată de Claudia Teodorescu. Aceasta este nimeni alta decât mama lui Radu Teodorescu, şeful de cabinet al ministrului şi deputatului de Gorj Victor Ponta...

Anul 2009, luna ianuarie, ziua 16, în municipiul Motru, judeţul Gorj, ora 22.30. Atunci a fost nevoie de intervenţia poliţiei din localitate, pentru a împiedica un cetăţean să beneficieze de drepturile lui legale.

Potrivit procesului verbal întocmit de poliţişti, în jurul orei 18.30, Duralia Ion ajutat de câteva persoane a montat un gard metalic prin care a blocat accesul la pompele de alimentare 3, 4, 5 şi 6, rastelele de butelii, precum şi la marfa expusă spre vânzare. Poliţiştii au primit de la Duralia hotărârea judecătorească prin care era atestat dreptul de proprietate al Gabrielei Ilie, procura de reprezentare şi alte acte doveditoare. Mai mult, Duralia a arătat că hotărârea judecătorească a fost pusă în executare, de către un executor judecătoresc, încă din data de 7 noiembrie 2008, când prin mijlocul benzinăriei fuseseră bătuţi nişte ţăruşi care să delimiteze proprietăţile. Administratorul benzinăriei şi-a continuat nestingherit activitatea, astfel că Duralia a fost nevoit să monteze un gard pe traseul delimitat cu ţăruşi de executorul judecătoresc. În zadar însă, în câteva ore, urmare a unor „discuţii“, poliţiştii l-au „convins“ să demonteze gardul, până la găsirea unei soluţii pe cale amiabilă. Neoficial, un poliţist a recunoscut că s-au făcut intervenţii „de la judeţ“, dar a refuzat să dea prea multe amănunte.

Administratorul firmei Vetromk, Veronica Claudia Teodorescu, a fost contactată telefonic în cursul zilei de luni de către redactorii Pandurul, pentru un punct de vedere. A spus că va ajunge miercuri în Târgu Jiu şi că va sta de vorbă „cu toată plăcerea“ cu jurnaliştii. Miercuri însă s-a răzgândit fără a prezenta un motiv. „Eu nu am nici un amestec, contactaţi biroul de presă al Petrom“, ne-a declarat mama şefului de cabinet al ministrului-deputat Ponta.

Ion Duralia ne-a declarat în schimb că intenţiona să apeleze la organele statului pentru a-şi face dreptate, având în vedere că hotărârea judecătorească este extrem de clară şi obligă Petrom să lase terenul cu pricina în „deplină proprietate şi liniştită posesie“ celor în drept. Acum, Duralia nu mai crede atât de mult în ideea de dreptate. Firma pe care o deţine a început să fie vizitată de diverse organe de control ale statului. Poate este o coincidenţă. Poate nu, având în vedere presiunile de care inclusiv avocaţii lui se plâng că s-au făcut. Ar mai rămâne o întrebare: în România, contează cine are dreptate sau cine are relaţii- Este retorică, desigur.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: