Amical în Ungaria cu Ujpest Budapesta

Primul amical pe care Pandurii îl vor susţine în stagiul de pregătire din această vară, programat înaintea cantonamentului din Austria, se va juca în compania echipei Ujpest Budapesta. „Primul joc amical în afara ţării este programat pe data de 9 iulie 2009, de la ora 20:30, în compania echipei maghiare Ujpest Budapesta, ocupanta locului doi în campionatul Ungariei care va fi adversara Stelei în turul 2 preliminar al Ligii Europa” a precizat managerul general al echipei Pandurii, Viorel Temelescu. După acest prim joc amical care se va juca pe stadionul Ujpest din Budapesta, Pandurii Târgu Jiu vor merge în stagiul de pregătire din Austria unde vor mai susţine patru jocuri de verificare în compania formaţiilor SK Austria Karnten din Austria, Napoli din Italia, Treviso din Italia şi Chelsea II din Anglia. La revenirea din Austria Pandurii vor mai juca un amical pe data de 22 iulie tot în Ungaria, adversarul urmând să fie stabilit ulterior. 
Adversara echipei Pandurii din primul amical programat în această vară este Ujpest Budapesta, echipă care a încheiat pe locul 2 în ediţia 2008-2009 a campionatului Ungariei, la 9 puncte de câştigătoarea titlului, Debrecen. 
Lotul formaţiei din Budapesta este format în majoritate din fotbalişti de naţionalitate ungară, în el figurând 8 străini, doi englezi, un sârb, un croat, un macedonean, un bosniac, un brazilian şi un jucător din Republica Centrafricană. Căpitanul echipei este portarul Szabolcs Balajcza, care activează la Ujpest din 2006. Formaţia este pregătită de scoţianul William John McStay, care a preluat-o în această vară, când l-a înlocuit pe Lazar Szentes.  
Fondată în 1885, formaţia din capitala Ungariei are culorile alb-violet şi a câştigat de 20 de ori campionatul, ultima dată în 1997-1998. În 1900 a disputat primul său meci oficial, iar în 1904 a promovat în primul eşalon. De atunci a disputat 103 ediţii în prima divizie maghiară, din 104 posibile după cum informează site-ul realitatea.net.
Cele mai importante performanţe pe plan internaţional s-au consemnat în 1961-1962, când a ajuns până în semifinalele Cupei Cupelor, de unde a fost scoasă de Fiorentina, scor general 0-3, în 1968-1969, când a pierdut finala Cupei Oraşelor Târguri, viitoarea Cupa UEFA, în faţa lui Newcastle United, scor general 2-6, şi în sezonul 1973-1974, când Ujpest a atins semifinalele Cupei Campionilor, de unde a fost eliminată de Bayern Munchen, scor general 1-4.
Ultima participare europeană a lui Ujpest, în ediţia 2006-2007 a Cupei UEFA, a consemnat o mare surpriză, ungurii fiind eliminaţi de formaţia din Liechtenstein, FC Vaduz, scor general 1-4. De-a lungul participărilor în cupele europene, Ujpest nu a întâlnit nicio echipă din România.
Ujpest evoluează pe stadionul Szusza Ferenc, care a fost inaugurat la 17 septembrie 1922, sub numele de Megyeriuti. Denumirea actuală a fost instituită în anul 2003 iar după lucrările de modernizare din 2001, capacitatea arenei a ajuns la 13.501 spectatori.
Cel mai reprezentativ jucător al lui Ujpest este Ferenc Szusza, care are cele mai multe prezenţe în tricoul echipei alb-violete, 462, bifate în perioada 1941-1960, şi cele mai multe goluri, 392. De altfel, stadionul pe care evoluează gruparea ungară poartă numele acestuia. 
Steaua va juca în turul 2 preliminar al Ligii Europa împotriva grupării Ujpest, din Ungaria, conform tragerii la sorţi care a avut loc luni la Nyon. Steliştii vor juca primul meci pe teren propriu la 16 iulie, urmând ca returul să aibă loc la Budapesta, la 23 iulie. 

Pandurii cu 32 de jucători la pregătire după vacanţă

Pandurii au efectuat vineri seara primul antrenament la Târgu Jiu după vacanţă sub comanda lui Sorin Cârţu. La şedinţa de pregătire s-au prezentat 20 dintre jucătorii care au încheiat returul sezonului trecut cu echipa plus patru dintre jucătorii reveniţi de la echipele la care au fost împrumutaţi şi opt juniori ai clubului care sunt în atenţia antrenorului Sorin Cârţu pentru a fi eventual promovaţi la echipa mare. Au revenit de asemenea la pregătire cu echipa jucătorii Robert Vancea şi Ionuţ Luţu care se află la final de contract cu Pandurii ei efectuând primul antrenament cu lotul. În total Sorin Cârţu a avut la pregătire la primul antrenament 32 de jucători alături de echipă fiind prezenţi la antrenamente şi doi fotbalişti aflaţi acum în perioada de evaluare. după cum a precizat managerul general al echipei gorjene, Viorel Temelescu: „Marko Basara şi Laszlo Balint sunt ambii în perioada de evaluare şi urmează să rămână la echipă până când vor discuta cu preşedintele Marin Condescu semnarea unui eventual contract. Nimeni nu a semnat încă cu clubul Pandurii, sunt doar discuţii, iar dintre jucătorii aflaţi la pregătire acum nu vor rămâne toţi în lot dar cel care va decide este antrenorul principal Sorin Cârţu.”
Brazilienii Cardoso şi Tremonti au revenit şi ei ieri la pregătire cu echipa după ce au fost absenţi la reunire. Cei doi jucători au fost prezenţi şi la antrenament ei neavând nici o zi de odihnă după zborul obositor din Brazilia în Europa. Tot ieri s-a alăturat lotului şi portarul Mingote care a venit din portugalia dar şi brazilianul Abreu. 



Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: