Anagajaţii unui prestator de servicii miniere, reţinuţi pentru delapidare

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Motru au reţinut, pentru 24 de ore, doi funcţionari din cadrul unei societăţi de prestări servicii miniere, suspecţi ai infracţiunilor de delapidare şi neglijenţă în serviciu.

La data de 23 aprilie a.c., în urma inventarierii gestiunii casieriei unei societăţi de prestări servicii miniere din municipiul Motru, poliţiştii au constatat o lipsă în soldul casei în valoare de peste 270.000 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare. Urmare a probatoriului administrat, L.P., de 52 ani, din municipiul Motru, în calitate de casieră a unităţii respective a fost reţinută pe bază de ordonanţă şi introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, iar la data de 24 aprilie a.c. a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunerea de arestare preventivă. Ulterior, Judecătoria Motru a dispus arestarea preventivă a suspectei pe o perioadă de 20 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Continuând investigaţiile, poliţiştii au extins cercetările faţă de O.M., 52 ani, din municipiul Motru, stabilindu-se că acesta, în calitate de contabil şef în cadrul aceleiaşi societăţi, nu şi-a îndeplinit în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv nu  dispus şi organizat controale periodice la casieria unităţii pentru verificarea sumelor de bani şi a valorilor depozitate în casierie, fapt ce a înlesnit activitatea infracţională a învinuitei L.P. care şi-a însuşit din gestiune suma de peste 270.000 lei.

 Ieri, 24 aprilie a.c. faţă de suspectul O.M. s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Gorj.În cursul acestei zile suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunere de arestare preventivă.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: