Analiză la MedservMin. Urmează concedieri individuale!

Societatea Medservmin, care asigură servicii medicale pentru CE Oltenia, va face o analiză a personalului, urmare a scăderii numărului de salariați la prestator. În jur de 10 persoane ar urma să plece acasă din unitate, vizați fiind cei care ocupă posturi TESA, dar și asistenții medicali.

Societatea MedservMin numără la această dată circa 130 de salariați, mulți dintre aceștia fiind cadre medicale. Complexul Energetic Oltenia va disponibiliza din personal vara aceasta, iar asta implică scăderea numărului de angajați și la MedservMin, care vor trebui să asigure asistență pentru un număr mai mic de mineri și energeticieni.
Conducerea MedservMin spune că va face o analiză împreună cu sindicatele pentru a stabili criteriile de reducere a personalului. "Nu este exclusă o mică reducere de personal, încă nu este finalizată situația. Mai analizăm din nou numărul de asistenți medicali, pentru că la medici avem deficit, ne-ar mai trebui vreo doi ca să acopăr cabinetele. Asistenți avem 72, suntem în fază incipientă de discuție cu sindicatele, oricum va fi o restructurare nu colectivă, ci individuală, sub 10%. Reducere va fi și de la TESA, unde trebuie umblat. Indirect productivii, în general. Oricum mai mult de 10 oameni nu vor fi, 5-6 de la asistenți, 4-5 de la TESA. Încă nu avem stabilit. Trebuie să facem o justificare corectă, legală și temeinică, să nu avem discuții și probleme. Se vor face și criterii, vom discuta și cu sindicatul. Mai întâi vom scoate acoperirea personalului după contracte, după tot", a declarat Gavrilă Pop, directorul MedservMin.
Bugetul MedservMin a fost afectat și de perioadele de șomaj tehnic care au fost la nivel de CE Oltenia în lunile trecute. Pe perioada cât minerii și energeticienii au fost acasă în întrerupere de activitate și cadrele medicale ale MedservMin au stat acasă cu 75% din salariu. Asta a însemnat pierderi pentru societatea care a făcut plăți, deși nu a încasat nimic.

Vizualizări: 2,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: