Procesul lui Ponta, din nou amânat

Fostul premier Victor Ponta a lipsit ieri de la procesul în care este inculpat, instanța de judecată fiind nevoită să amâne cu mai bine de o lună începerea judecării pe fond a dosarului de corupție.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au stabilit ca judecata să se reia pe 18 martie, în speranța că toți inculpații și avocații lor vor fi prezenți pentru a putea fi îndeplinite toate procedurile legale care să permită parcurgerea tuturor pașilor necesari până la pronunțarea unui verdict. Deputatul de Târgu Jiu a fost reprezentat la termenul de ieri de avocatul său, care a cerut instanței un termen pentru a putea studia dosarul, acesta explicând că a fost recent angajat să îl apere pe Ponta și, ca urmare, nu cunoaște probele din dosar suficient de bine.

La termenul de ieri un consilier juridic din cadrul Complexului Energetic Oltenia a depus un document la instanță prin care producătorul de energie modifică suma pentru care s-a constituit parte civilă în dosar. Cuantumul nu a fost însă făcut public, CEO oricum constituindu-se târziu parte civilă în acest dosar, la vremea respectivă compania fiind condusă de Laurențiu Ciurel, care este inculpat în dosar. El a fost trimis în judecată însă în calitate de fost director general al fostului Complex Energetic Rovinari, la fel ca și colegii săi de la Turceni, Dumitru Cristea și Octavian Graure. Alături de aceștia și de Victor Ponta, inculpat în dosar este și Dan Șova, cel a cărui casă de avocatură a derulat mai multe contracte de consultanță juridică la cele două complexe energetice, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de 3,5 milioane lei, în cârca foștilor directori generali fiind puse de către procurorii DNA pagube mult mai mari.

Vizualizări: 728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: