Anchetarea poliţistului Ionete, preluată de Parchetul Craiova

Cercetările penale ce îl vizează pe fostul şef al Poliţiei Motru şi pe încă un coleg al acestuia din IPJ Gorj ar putea să se mute în Bănie, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au înregistrat o cerere în acest sens.

Solicitarea vizează preluarea anchetei de către această unitate de Parchet, în condiţiile în care şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au competenţe în acest sens. De altfel, ieri dimineaţă fostul comandant Cornel Ionete a şi fost prezent în biroul procurorului de caz, alături de celălalt poliţist implicat în dosar, el fiind adus aici cu mandat, după ce vinerea trecută nu s-a prezentat la audieri pe motiv că avea altceva de făcut.

Cei doi angajaţi ai IPJ Gorj sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu, fiind acuzaţi că în luna februarie ar fi măsluit un concurs ce viza ocuparea unui post în cadrul Biroului de Prevenire a Criminalităţii. Ionete conduce Biroul de Prevenire a Criminalităţii, iar la concursul organizat cu mai bine de o jumătate de an în urmă s-au înscris două poliţiste. Una dintre ele a reclamat că cealaltă ar fi urmat să câştige concursul pe baza pilelor pe care le avea, ceea ce a determinat şefii IPJ să dispună oprirea concursului şi sesizarea procurorilor, postul fiind vacant şi în prezent.

Cornel Ionete nu a vrut ieri să facă nici un comentariu cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse, el şi colegul său fiind puşi la dispoziţia conducerii IPJ Gorj până la clarificarea situaţiei penale a lor.

ionete_cornel_ipj_gj_1

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: