Anchetatorii UEFA au decis că Barcelona trebuie exclusă din Champions League!

Este cutremur în fotbalul spaniol iar în centrul scandalului este unul dintre cele mai puternice cluburi din Europa. FC Barcelona riscă probleme serioase pe plan sportiv și nu numai, după ce a fost acuzată de corupție.

Parchetul din Barcelona a descoperit mai multe plăți suspecte către Jose Negreira, fostul șef al arbitrajului spaniol. Nu doar ibericii au deschis o anchetă, ci și cei de la UEFA, iar prima concluzie la care au ajuns oficialii forului continental nu este deloc bună pentru clubul de pe Camp Nou.

Conform publicației spaniole ABC, cei doi inspectori UEFA care au investigat acuzațiile au ajuns la concluzia că Barcelona trebuie să fie pedepsită cu excluderea din Champions League în sezonul următor.

Aceeași sursă informează că totul este acum în mâinile lui Aleksandr Ceferin iar președintele forului continental trebuie să decidă dacă îi va aplica sau nu Barcelonei sancțiunea sugerată de anchetatorii UEFA, iar asta până la startul noului sezon.

Pe 17 februarie, ziarul El Mundo a dezvăluit că Barcelona ar fi plătit peste 6 milioane de euro între 2001 şi 2018 companiei Dasnil 95, deţinută de Negreira, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj.

Ulterior, clubul Barcelona, mai mulţi foşti oficiali ai săi şi Negreira au fost puşi sub acuzare de justiţia spaniolă pentru "corupţie", "abuz de încredere" şi "fals în înscrisuri comerciale" în afacerea plăţilor suspecte ale clubului catalan către fostul șef al arbitrajului spaniol.

Vizualizări: 1,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: