Anchete sociale la 4000 de târgujieni

Angajaţii Primăriei Târgu Jiu au demarat, începând de ieri, anchetele la beneficiarii de subvenţie pentru încălzirea locuinţelor. Un număr de 4000 de familii vor fi vizitate de domiciliu până la sfârşitul lunii martie. Anul trecut, aproximativ jumătate dintre târgujienii verificaţi au fost depistaţi cu nereguli.

Un număr de 4000 de persoane, beneficiari ai subvenţiei pentru căldură vor fi verificate de către Primăria Târgu Jiu. “Încă de la începutul lunii ianuarie instituţia noastră a primit această listă cu 5708 beneficiari ai ajutorului pentru încălzirea locuinţelor cu gaze naturale şi 459 beneficiari ai sistemului de încălzire cu combustibili petrolieri, urmând să se efectueze anchete pentru cel puţin 60% dintre aceştia”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu. În acest scop, prin decizia primarului Florin Cârciumaru s-au constituit un număr de 15 echipe de anchete sociale, formate din angajaţi ai municipalităţii. Fiecare colectiv va trebui să efectueze câte aproximativ 400 de anchete. Cu ocazia vizitei la domiciliul titularilor,  funcţionarii vor solicita informaţii în legătură cu componenţa familiei şi veniturile realizate de aceştia, urmând să stabilească dacă cele declarate în cerere sunt reale. Totodată se va lua legătura cu administratorii asociaţiilor de proprietari pentru ca aceştia să confirme (cu semnătură şi ştampila Asociaţiei) componenţa familiei beneficiare. În situaţia în care proprietarul sau un alt membru major din familia beneficiară nu este găsit la domiciliu, colectivul de anchete sociale va lăsa o înştiinţare, urmând ca persoana căutată să contacteze salariaţii desemnaţi cu efectuarea anchetelor. “În situaţia în care beneficiarii refuză să colaboreze cu colectivul de anchete (refuză să furnizeze informaţii sau să prezinte documente solicitate), se procedează la încetarea acordării dreptului, iar sumele acordate necuvenit se recuperează în condiţiile legii”, a mai precizat Teodora Ciobanu.

SUSPENDĂRI

Anul trecut, din cele aproximativ 620 de persoane verificate de către angajaţii Direcţiei de Protecţiei Socială, circa 300 au fost suspendate de la plată. “Am depistat foarte multe persoane care au făcut cereri pentru acordarea subvenţiilor deşi locuiau în aceeaşi casă. În cazul în care, în acest an, vom primi sesizări, vom efectua anchete şi la persoanele care nu figurează pe liste”, a declarat Teodora Ciobanu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: