Andra, Antonia şi Proconsul, la Zilele Oraşului Baia de Aramă

Sfârşitul acestei săptămâni se anunţă unul plin de distracţie şi voie bună la Baia de Aramă, oraş din Mehedinţi aflat la graniţa cu judeţul Gorj. Asta pentru că în perioada 4-6 septembrie se vor desfăşura Zilele Oraşului, care anul acesta sunt la cea de-a V-a ediţie. Circa 10.000 de oameni sunt aşteptaţi să petreacă, atât din zonă, cât şi din judeţul Gorj. În cele trei zile de petrecere vor concerta pentru cei prezenţi la manifestări artişti de renume ai momentului precum Antonia, Andra şi formaţia Proconsul, dar şi solişti îndrăgiţi de muzică populară.

Autorităţile locale din Baia de Aramă au pregătit un program special de zilele oraşului. Manifestările vor debuta vineri, 4 septembrie, cu deschiderea renumitului Festival Naţional de Folclor "Munte, munte, brad frumos...", aflat la cea de-a XVII-a ediţie, la care vor participa zeci de artişti din ţară, dar şi din afara graniţelor.

oras_baia_de_arama

Vor evolua pe scena ce va fi amenajată pe stadionul din oraş Ansamblul Profesionist Danubis din Drobeta Turnu Severin, Ion Raicu, Alina Lascău, Nicușor Merfu, Victoria Corlan, Venera Despău, Mariana Boțoacă, Ion Drăgan, Angela Magheru, Ileana Mustăcel, Dochia Banda și Formația, Fane Bănățeanu, Ramona Călean și Eugen Țăranu, Gianina Pop și Formația Petrică Nicoară Sîrbu. Seara se va încheia cu un spectacol susținut de Antonia, urmat de un foc de tabără.

Foc de tabără şi foc de artificii

Şi ziua de sâmbătă se anunţă una plină de distracție și voie bună. În deschiderea festivalului va concerta Ansamblul Folcloric "Liliac de la Ponoare" al comunei Ponoarele, după care va avea loc gala premianţilor festivalului. Vor urca pe scenă: Ansamblul Profesionist Danubis din Drobeta Turnu Severin și invitații Niculina Stoican, Delia Barbu, Marian Medregoniu, Oana Pîrvan, Mărioara Triță-Crăiete, Liliana Buncianu, Olguța Berbec, Ionela Badălan, Claudia Catană, Claudia Torop, Roberta Crintea, Valentin Sanfira și Ansamblul sârbesc "Dukati" și Mariana Ganțu. Tot sâmbătă va concerta la Baia de Aramă și formația Proconsul după care organizatorii invită pe cei prezenți la un foc de tabără. 

În ultima zi de petrecere, duminică, vor întreţine atmosfera Ansamblul Folcloric "Liliacul" al Liceului Tehnologic "Constantin Brâncoveanu" din Baia de Aramă, Ansamblul Danubis, Elena Mimiș-Trancă, Irina Zoican, Vasile Ciobanu, Nina Predescu, Ionuţ Tudorescu, Luciana Văduva, Anica Ganțu, Emilia Dorobanțu, Dumitru Stoicănescu şi formația sa, Ansamblul Profesionist "Jidvei" România, Rodica Mitran, Robert Tîrnăveanu. Seara se va încheia cu un recital al îndrăgitei artiste de muzică uşoară Andra, cu un foc de tabără și un altul de artificii.

Mii de gorjeni aşteptaţi la petrecere

Autorităţile locale din Baia de Aramă aşteaptă la petrecere circa 10.000 de persoane, atât din oraş şi din cele 11 localităţi arondate, cât şi din judeţul Gorj. De altfel şi autorităţile judeţene din Gorj au fost invitate la Zilele Oraşului Baia de Aramă. "Aşa cum i-am obişnuit în fiecare an pe cetăţenii oraşului Baia de Aramă, de când am fost ales primar am organizat pentru prima oară Zilele Oraşului şi am reluat după o întrerupere de câţiva ani Festivalul de Folclor Naţional "Munte, munte, brad frumos...". Manifestările o să aibă loc în incinta stadionului din Baia de Aramă. În program avem o mulţime de artişti, atât de muzică populară cât şi de muzică uşoară. Am adus artiştii pe care cetăţenii au dorit să-i aducem, pentru toate vârstele. Aşteptăm şi gorjenii să ia parte la aceste manifestări. Am şi trimis invitaţii primarului din Târgu Jiu, preşedintelui Consiliului Judeţean şi prefectului judeţului Gorj. În fiecare an ne-au onorat cu prezenţa şi au confirmat şi în acest an. Aşteptăm cu mare drag pe toţi cei care vor să petreacă alături de noi", a declarat Rafael Dunărinţu, primarul oraşului Baia de Aramă.

În cele trei zile de petrecere vor fi prezenţi pe stadionul din oraş şi comercianţi cu fel de fel de produse însă nu vor lipsi nici terasele cu mici şi bere şi parcurile de distracţii.

PREMII

Primarul oraşului va premia anul acesta toate cuplurile din Baia de Aramă care împlinesc 50 de ani de la căsătorie. Fiecare pereche va primi o diplomă și o sumă de bani din partea administraţiei locale.

Vizualizări: 371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: