Peretele unui bazin termal din Săcelu s-a surpat

Un bazin din staţiunea Săcelu a fost afectat de alunecările de teren în urmă cu câteva zile, motiv pentru care turiştii au accesul limitat în zona respectivă. Şeful Bazei de Tratament Săcelu, Ştefan Cherciu, a spus ieri că unitatea minieră care deţine baza va trimite o echipă de specialişti în zonă pentru a remedia alunecarea produsă. Între timp, un salariat al staţiunii are grijă ca oamenii să nu treacă dincolo de marcajul de siguranţă.

Un perete al bazinului cu numărul 2 din cadrul Staţiunii Săcelu a fost serios afectat de alunecările de teren. În zonă au fost luate toate măsurile de siguranţă, urmând ca societatea minieră să trimită o echipă de specialişti la faţa locului. ”Avem o problemă, a apărut o problemă la bazinul numărul 2, o problemă naturală, zic eu. În urmă cu două săptămâni a fost o ploaie din asta torenţială şi din cauza acumulărilor excesive de apă s-a surpat un perete la unul din bazine. Noi am făcut toate demersurile, am înaintat toate documentele pentru remedierea acestei defecţiuni. Am făcut solicitare la Complexul Energetic Oltenia, vor trimite pe cei care pot să facă o evaluare şi sunt în măsură”, a spus Ştefan Cherciu, şeful Bazei de Tratament Săcelu.

Potrivit conducerii, turiştii nu au voie să pătrundă în acel perimetru, zona fiind securizată. ”Bazinul nu este afectat, am izolat zona, accesul este interzis acolo, am pus indicatoare de atenţionare, am pus un om care stă în permanenţă şi avertizează pe cei care fac baie în bazin să nu se ducă acolo, dar nu reprezintă nici un fel de pericol. Trebuie remediată pentru că în primul rând este inestetic”, a adăugat Ştefan Cherciu. Acesta a menţionat şi lucrările care ar trebui efectuate în zonă pentru că turiştii să fie în siguranţă pe viitor. ”Trebuie făcută o consolidare, trebuie scoasă apa în totalitate din bazin, trebuie scos nisipul, apoi trebuie săpat la un metru sub fundul bazinului pentru a consolida peretele ca să nu mai apară probleme”, a spus şeful Bazei de Tratament Săcelu, Ştefan Cherciu.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: