Andreescu, campioană la US Open. Urcă peste Halep în clasament!

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, locul 15 WTA, a câştigat turneul de grand slam US Open, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, numărul 8 mondial. Ca urmare a acestui succes, Andreescu urcă pe locul cinci în clasamentul WTA. Simona Halep ajunge pe poziţia a şasea.

Andreescu s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, într-o oră şi 39 de minute, sub privirile ducesei de Sussex, Meghan Markle. La meci a asistat şi Nadia Comăneci.

În setul al doilea, Serena Williams a făcut 5-5 revenind de la 1-5, însă până la urmă canadianca s-a impus.

Bianca Andreescu s-a aflat la prima finală de grand slam din carieră.

Andreescu a obţinut un premiu de 3.850.000 de dolari şi 2000 de puncte, iar Williams 1.900.000 de dolari şi 1300 de puncte.

Andreescu este prima sportivă din Canada câştigătoare a unui grand slam. “Sunt extrem de recunoscătoare şi cu adevărat binecuvântată. Am muncit mult pentru acest moment. Nu mă pot plânge, acest an a fost un vis devenit realitate şi acum, faptul că am jucat cu Serena, o legendĂ a tenisului… Este extraordinar. Sunt mândră de felul în care am gestionat totuL”, a spus Andreescu.

Sportiva s-a adresat şi publicului: “Ştiu că voiaţi ca Serena să câştige, îmi pare foarte rău”.

Serena Williams a felicitat-o pe Bianca Andreescu pentru victorie şi s-a declarat bucuroasă de acest succes al sportivei din Canada. “Bianca a jucat incredibil. Felicitări. Sunt foarte mândră şi bucuroasă pentru tine. A fost un tenis incredibil pe teren. Mi-aş fi dorit să fi putut juca mai bine, dar dacă poate câştiga cineva acest turneu, în afară de Venus, mă bucur că acea persoană este Bianca”, a spus Williams.

Felicitări a transmis și Simona Halep. "Felicitări, Bianca Andreeescu, pentru o performanţă uimitoare şi pentru primul tău grand slam! România este foarte mândră de tine", a scris Halep, pe Twitter.

Vizualizări: 982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: