Andrei Dragu: Visul meu era să evoluez pentru Pandurii în Liga 1

Andrei Dragu a fost crescut de Pandurii Târgu Jiu la centrul de juniori dar a fost cedat de gorjeni să joace la fosta Energeticianul iar acum a ajuns unul dintre cei mai buni jucători de la ACS Viitorul Târgu Jiu. Liga 2.ro a informat că echipa care acum evoluează la Târgu Jiu i-a stabilit o clauză de reziliere de un milion de euro pentru a se putea transfera.

Fundașul stânga de 20 de ani a explicat cum a plecat gratis de la clubul care l-a format şi alături de care a câștigat Cupa României la Juniori U17. Dragu a trecut mai întâi, pentru un tur de campionat, pe la Luceafărul Oradea, celălalt club controlat de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, iar din ianuarie 2018 a ajuns la Energeticianul Târgu Jiu, club redenumit, de vara trecută  ACS Viitorul Târgu Jiu. ”Perioada junioratului am petrecut-o la Pandurii, club care m-a format ca jucător. O spun fără vreo remușcare, nu știu dacă e neapărat un regret faptul că n-am debutat la echipa mare, fiindcă n-a depins în totalitate de mine. În momentul în care am plecat de la Pandurii aveam undeva la 16 ani, iar la club lucrurile luaseră o altă întorsătură. Dar, fără să fiu ipocrit, în mod cert atunci când eram mic, visul meu era să evoluez pentru Pandurii în Liga 1”, a spus Dragu, citat de liga2.ro. Acesta a vorbit și despre clauza de 1 milion de euro pe care i-a stabilit-o actualul său club. ”Am văzut că s-a vehiculat în presă subiectul clauzei mele de reziliere. Ce știu sigur e că mai am mult, foarte mult de muncă, până să plătească vreun club un milion de euro pentru serviciile mele. Cota de transfer e dată de piață și stabilită de evoluțiile pe care le ai”, a spus Dragu.

Jucătorul originar din Târgu Jiu și-a dori să se reia sezonul, dar spune că e nevoie de o perioadă de reacomodare la efort.  Tânărul jucător nu e de acord cu interzicerea publicului de pe stadion, chiar dacă echipa sa a desfășurat mai mult în anonimat jocurile de acasă.
Andrei Dragu a marcat primul său gol în eșalonul secund pe 25 august 2018, în meciul Energeticianul – Aerostar Bacău, scor 4-3, disputat la Petroșani. În actuala stagiune, fundașul stânga a jucat 1901 minute, în 22 de etape, interval în care a marcat de trei ori, în jocurile cu Sportul Snagov, atât cel din tur, cât și în cel din retur. În succesul cu 3-0, de la Snagov, din 30 noiembrie 2019, fundașul lateral a izbutit chiar ”dubla”, însă rezultatul jocului din retur a fost anulat, deoarece echipa ilfoveană s-a retras între timp din campionat.

Vizualizări: 420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: