Măsuri radicale luate înaintea reluării fotbalului

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat măsuri drastice înainte ca fotbalul să se reia. Timp de o lună de zile vor fi testați jucătorii, antrenorii şi personalul cluburilor, dat fiind riscul epidemiologic ridicat. Oficialul a precizat că echipele de fotbal vor putea să înceapă antrenamentele după 15 mai dar testele vor dura o lună.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a vorbit despre posibilitatea ca fotbalul  să se reia, iar acesta a dezvăluit și ce măsuri aspre vor fi luate pentru ca fotbaliștii, dar și spectatorii să fie protejați. Ionuț Stroe susține că echipele de fotbal vor putea să înceapă antrenamentele după 15 mai, dar va dura o lună de zile pentru ca toți fotbaliștii din primul eșalon fotbalistic să fie testați pentru noul Covid-19.  „Lucrăm pe mai multe scenarii. Putem să ne gândim la 15 mai ca un reper de repornire a activităților sportive, însă sistemul va fi unul de izolare şi va debuta cu faza de pregătire, în niciun caz cu competiții. O lună de zile vor fi testați sportivii, apoi vor porni antrenamentele cu un număr redus de participare. Doar dacă condițiile ne vor permite să trecem mai departe, vom face acest lucru pentru că la sporturile de echipă e risc epidemiologic ridicat”, a declarat Stroe la Digi 24.

Ionuț Stroe a dezvăluit și care va fi numărul maxim de persoane care vor putea participa la meciurile de fotbal: „Va fi limitat la maxim numărul participanților. Dacă aveam 10.000 de spectatori la meciuri până acum, probabil cifra orientativă va fi la 100-120 de persoane”. Ministrul s-a referit la persoanele implicate în organizarea meciurilor pentru că guvernul a decis deja că meciurile, dacă se vor relua, nu se vor putea juca cu spectatori în tribune.

Vizualizări: 313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: