Primăria a semnat un contract pentru îngrijirea gazonului de pe Municipal

Primăria Târgu Jiu a semnat un contract cu o firmă de specialitate pentru a îngriji corespunzător gazonul de pe Stadionul Municipal. La fel ca marile stadioane din România, arena din Târgu Jiu va beneficia de cele mai bune tratamente pentru gazon pentru ca acesta să reziste la jocurile numeroase care sunt preconizate a se disputa la Târgu Jiu.

Stadionul Municipal din Târgu Jiu beneficiază de o suprafaţă de iarbă pe structură de nisip, o suprafaţă care necesită o îngrijire specială şi tratamente specifice pentru a rezista bine pe perioada de vară. Urmând modelul marilor stadioane care sunt îngrijite de firme cu specialitatea îngrijire gazon, Primăria Târgu Jiu a semnat un contract cu o firmă specializată care a început deja activitatea pe teren. Acesta a fost însămânțat și au fost aplicate tratamente și fertilizarea corespunzătoare pentru a rezista la jocurile celor trei echipe care își desfășoară activitatea pe acest teren. „Suprafaţa de joc, la acest moment, cred că poate rezista până la nivelul a trei echipe. Poate, cu timpul, ne vom gândi doar la două echipe care să o folosească alternativ, una o săptămână şi cealaltă în următoarea săptămână”, a explicat primarul Marcel Romanescu, luând probabil în calcul eventualitatea ca FCU Craiova să se mute acasă după ce va promova. Edilul a precizat că primăria a semnat un contract cu o firmă care se ocupă de pregătirea gazonului şi că acesta arată deja impecabil: „Am încheiat deja un contract de mentenanţă şi întreţinere cu o firmă specializată. Din momentul în care s-a întrerupt campionatul ne ocupăm efectiv numai de pregătirea gazonului şi vreau să spun că acum, în această perioadă, gazonul de la Târgu Jiu este în condiţii perfecte. Aşteptăm doar să se reia campionatul iar asta facem în fiecare zi, întreţinem permanent suprafaţa de joc de pe stadionul din Târgu Jiu”.

Terenul de joc din stadionul din Târgu Jiu a fost amenajat şi modernizat de clubul Pandurii, încă din 2013, când echipa a jucat pe această suprafaţă primul meci din Europa League disputat în oraşul de pe Jiu, cel cu estonieinii de la Levadia Tallin. De atunci, suprafaţa terenului a fost permanent întreţinută de clubul Pandurii, cu utilajele proprii, pe toată perioada în care s-a lucrat la noua arenă din Târgu Jiu, terenul nefiind înlocuit.

Vizualizări: 889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: