Andrei Dragu a semnat cu o echipă din play-off-ul Ligii 1

Fost junior al echipei Pandurii Târgu Jiu, unde a făcut primii paşi în fotbal, la fel ca şi Marius Cioiu, Andrei Dragu se va despărţi în curând de ACS Viitorul Târgu Jiu. Dragu a semnat deja un contract cu formaţia de Liga 1 FC Botoșani, aşa cum oficialii de la Botoşani anunţaseră încă din iarnă.

Andrei Dragu nu va mai continua să joace la Târgu Jiu după acest sezon de Liga 2 şi va face pasul către prima ligă. Talentatul junior crescut la centrul de Copii şi Juniori al clubului Pandurii Târgu Jiu şi plecat în urmă cu trei ani la Energeticianul, în prezent la ACS Viitorul Târgu Jiu, va fi pierdut gratis de actuala echipă chiar dacă avea o clauză de un milion de euro. Dat fiind faptul că prelungirea contractuală nu a fost acceptată de jucător, după ce în iarnă fusese trimis de conducere să se antreneze separat de echipă, Dragu a putut semna cu o altă echipă, fiind în ultimele şase luni de contract.  Acestuia i se oferise  o nouă înțelegere de către club dar cu toate acestea Dragu nu a acceptat. Probabil că ACS Viitorul a urmărit semnarea unui alt contract doar pentru a obține bani, în vară, de pe urma lui, doar că fotbalistul a vrut să își decidă singur viitorul, fără să depindă de acordul actualei echipe.

Liga2.ro a prezentat miercuri contractul acestuia cu FC Botoșani, echipă din play-off în Liga 1. După o serie de negocieri și un acord verbal al lui Dragu, în cele din urmă s-au parafat și actele între cele două părți. Mai lipsește doar ca înțelegerea să ajungă și la formația din prima divizie, pentru ca apoi să fie înregistrată.

Fiind unul dintre cei mai buni tineri din divizia a doua, Andrei Dragu a fost vizat de mai multe cluburi, dar în cele din urmă a dat curs acestei propuneri din Liga 1.


Foști juniori la Pandurii, Dragu și Cioiu erau singurii jucători gorjeni din lotul ACS Viitorul care au evoluat în acest an la echipă, contrar declarațiilor din ultima perioadă cum că la formația care evoluează pe stadionul din Târgu Jiu ar juca mulți jucători gorjeni.


Mult mai mulți sunt însă la Pandurii Târgu Jiu, acolo unde au evoluat în acest sezon Gabriel Dodoi, Horațiu Peia, Marian Pleașcă, Constantin Grecu, Alexandru Oprița, Ovidiu  Rasoveanu sau Marian Habet. De asemenea, în acest sezon au mai jucat pentru Pandurii o serie de jucători gorjeni la care s/a renunțat sau care au fost apoi împrumutați să joace la echipe de Liga 3 precum Albert Cornicioiu, Alexandru Cuțitoiu, Leonard Gheorghe, Andrei Șendroiu sau Adrian Tănăsoiu.

Galerie foto


Vizualizări: 8,760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: